Jakub Forgács Správy Správy

Mikuláš zavíta aj do dedín v okolí nášho mesta: Tešte sa na trhy, balóny šťastia i zabíjačku!

Nabitý mikulášsky víkend už klope na dvere. Nedočkajú sa však iba deti z mesta pod Urpínom. Sladkosti, darčeky, no niekde aj oveľa viac, prinesie Mikuláš do okolitých obcí.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš zavíta aj do dedín v okolí nášho mesta: Tešte sa na trhy, balóny šťastia i zabíjačku!
Zdroj: Dnes24.sk

V meste sa dočkáme štedrej mikulášskej nádielky. Mikuláš dorazí na Námestie SNP v Banskej Bystrici v piatok o 17:00. A príde vo veľkom štýle, na koči a so svojimi pomocníkmi anjelom a čertom. Nebude však jediný. Ďalší si spraví hotovú tour po mestských častiach a dočkajú sa aj deti v Sásovej-Rudlovej, kde však nebude obdarovávať iba Mikuláš. Ďalším miestom v meste, kde mladí Bystričania nebudú ukrátení o zábavu a sladké dobroty, je aj sídlisko Fončorda. No Mikuláš zavíta aj do okolitých obcí.

Mikuláš aj domáca zabíjačka

Ako sme vás už informovali pred pár dňami, v piatok o 15:00 sa Mikulás ukáže aj v neďalekej Slovenskej Ľupči. Tí, ktorí si ho nenechajú ujsť, budú môcť navštíviť aj miestne vianočné trhy, na ktorých nebude predávať nikto iný, ako samotní žiaci zo Základnej školy Sama Cambela v Slovenskej Ľupči. Pripravené budú kapustnica, punč a na záver aj vypustenie balónov šťastia a rozsvietenie vianočného stromčeka.

Obec Badín v sobotu pozýva na príchod Mikuláša a domácu zabíjačku na obecnom dvore. O 9:00 budú pripravené ukážky domácej zabíjačky s ochutnávkou zabíjačkových špecialít. O 13:00 vystúpi folklórny súbor Javory a Liesky, hodinu po ňom Detský folklórny súbor Matičiarik a o 15:00 príde samotný Mikuláš, ktorého deti zo základnej školy privítajú básničkami a pesničkami. O 16:00 zaznejú vianočné piesne v podaní Dianky Nátanovej. V rámci sprievodného programu budú pripravené vianočné trhy detí zo ZŠ s MŠ, predaj a ukážka pečenia vianočných oblátok, predaj medu a ostatných včelých produktov, predaj medovníkov, predaj vlnených výrobkov pre deti a hračiek.

Mikuláš zavíta aj do Lučatína, kde budú v sobotu už od 13:00 prebiehať vianočné tvorivé dielne. Samotného Mikuláša stretnete pri stromčeku o 15:30. Vtedy sa rozsvieti a začne sa s rozdávaním darčekov. V rámci akcie bude pripravená aj výstva vyše 100-ročného Betlehemu, ochutnávka vianočného punču a kapustnice a tiež súťaž v zdobení vianočného stromčeka.

Vo Vlkanovej, Španej doline aj v Králikoch

Vo Vlkanovej sa v sobotu v areáli kaštieľa Bocian chystá Anjelské popoludnie. Program sa začne o 15:00 otvorením a malými predajnými trhmi, o 17:00 sa rozsvieti vianočný stromček a krátko po tom vystúpi skupina historického šermu Budzogáň. O 18:00 zaznie Vianočná trúbka – vystúpenie „Boba“ Bínovského a o 18:30 si budete môcť vypočuť vianočné koledy v podaní Klubu seniorov z Vlkanovej. O 19:00 zavíta medzi prítomných Mikuláš z Kaštieľa, ktorý rozdá malé darčeky pre deti z Vlkanovej.

V sobotu sa Mikuláš chystá aj na Španiu Dolinu. V rámci podujatia Na Španiu Dolinu už prichádzajú Vianoce sa môžete tešiť na obľúbené vianočné tvorivé dielne, vianočný bazár, pečenie vianočných oblátok, zdobenie medovníkov či výrobu vianočných ozdôb a darčekov z rôznych tradičných materiálov. O 16:30 sa začne Mikulášsky podvečer, v rámci ktorého sa rozsvieti vianočný stromček, príde Mikuláš s balíčkami a nebude chýbať ani diskotéka pre deti s občerstvením.

Neďaleké Králiky Mikuláš navštívi tiež, v sobotu o 17:00 v Kultúrnom dome. Pre deti od dvoch do 10 rokov bude mať Mikuláš pripravené sladké prekvapenie. Rodičia, ktorí majú záujem o balíčky pre deti mimo tejto vekovej kategórie, môžu záujem nahlásiť na Obecnom úrade Králiky.

V nedeľu o 11:00 zamieri Mikuláš aj na Fuggerov dvor v Selciach. Na malých návštevníkov čakajú balíky plné sladkostí, minidisco s DJ-om Bobotom a maľovanie na tvár.

Čítajte tiež:

Voľné dni si treba užiť, siahnite po šikovnom ťaháku: 10 tipov, čo robiť v Bystrici počas víkendu

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM