Jakub Forgács Správy

Na bystrickom sídlisku bude mať Mikuláš špeciálne čaro: Obdarovávať nebude len on, mládež dostala krásny nápad!

Najmenší Bystričania sa už nedočkavo tešia na príchod Mikuláša, ktorý ani tento rok nevynechá naše mesto. Užijú si ho aj na známom banskobystrickom sídlisku, kde rozdá darčeky. No nebude ich rozdávať iba on.

Ilustračný obrázok k článku Na bystrickom sídlisku bude mať Mikuláš špeciálne čaro: Obdarovávať nebude len on, mládež dostala krásny nápad!
Zdroj: TASR

Mikuláš zavíta na banskobystrické Námestie SNP, kde rozsvieti vianočný stromček, už v piatok 4. decembra o 17:00. Nebude však zďaleka jediným Mikulášom pod Urpínom. Mikuláš dorazí v sobotu na koči ťahanom koňmi do Rakytoviec, Kremničky, na Podháj, Pršiansku terasu, no na najmenších sa myslelo aj na banskobystrickom sídlisku Sásová – Rudlová.

„Buď ako Mikuláš.“ V duchu tohto hesla sa bude niesť v poradí už deviaty ročník sásovsko – rudlovského Mikuláša. Podujatie sa uskutoční v nedeľu 6. decembra na ihriskách pri opornom múre na Rudohorskej ulici. Tradičná akcia odštartuje o 16:00, registrácia začne o 15:30.

„Mikuláš pôjde kočom s čertom, anjelmi a pomocníkmi po sídlisku až po ihriská. Program pripravila mládež. Pre všetkých prítomných bude pripravený teplý čaj, cukríky a mandarínky,“ povedala pre spravodajský portál Bystrica 24 organizátorka podujatia Elena Púchyová.

Obdarovávať však nebude iba samotný Mikuláš, kedy každé dieťa po registrácii obdrží balíček, ale aj priamo Bystričania, ktorí si darčeky dajú medzi sebou. „Dones vlastnú sladkosť, aby si mohol obdarovať,“ uvádzajú organizátori tohto milého podujatia na plagátoch.

A čo to teda znamená? „Návrh mládežníkov bol, že kto donesie darček, bude odovzdaný do Domu s opatrovateľskou službou na Krivánskej, resp. zariadeniu na Uhlisku – osamelým matkám s deťmi,“ doplnila Púchyová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM