Ivana Kováčiková Rôzne

Bystričania svojimi hlasmi rozhodli: Ktorú križovatku vybrali za najbizarnejšiu?

Do nášho redakčného výberu, ktorý vznikal na základe vašich podnetov, sme zaradili sedem problematických križovatiek. Ktoré robia Bystričanom najväčšie problémy? Prinášame výsledky vášho hlasovania!

Ilustračný obrázok k článku Bystričania svojimi hlasmi rozhodli: Ktorú križovatku vybrali za najbizarnejšiu?
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

Hlasovanie o Najbizarnejšiu križovatku Bystrice sme spustili pre týždňom. Čitatelia mohli jednoduchým kliknutím vyjadriť svoj názor na našej stránke. Ako teda dopadli jednotlivé križovatky a koľko hlasov získali? Ktorú ste označili za najbizarnejšiu? Prinášame výsledky hlasovania.

Priamo v centre Bystrice sme zmapovali križovatku na Námestí Slobody, ktorá v hlasovaní získala 4,8%. Kritický bod na Huštáku, na námestí H.Vajanského ,označilo za najbizarnejší 18,3% čitateľov. Na úsek Partizánskej cesty sme sa pozreli hneď dvakrát. Smer od starej nemocnice do mesta získal v hlasovaní 9,1% a oblasť od Partizánskej cesty na Ulicu 29.augusta až 51,3% vašich hlasov. Do výberu sme zaradili aj križovatku pri benzínke na Radvani, ktorá dosiahla 3,5% hlasov. Na Fončorde sme sa zamerali na kruhový odjazd na Tajovského ulici, ktorý dostal 11,7% vašich hlasov. Nevynechali sme ani Sásovu. Križovatka na Ďumbierskej ulici, ktorá bola poznačená smrteľnou dopravnou nehodou, dosiahla v hlasovaní 1,3%.

Najbizarnejšou bystrickou križovatkou sa teda podľa hlasovania stal stret Partizánskej cesty s Ulicou 29. augusta. So svojimi 51,3% získal najväčšiu vašu pozornosť. Nelogické dopravné značenie, keď sa z hlavnej cesty v priebehu niekoľkých metrov stáva vedľajšia, je naozaj absurdné. Raritou tohto úseku je aj následná prednosť vozidla prichádzajúceho zľava. Na druhom mieste v našej ankete sa umiestnil úsek na Huštáku. Problematické sú štyri priechody pre chodcom lemujúce križovatku aj zástavky MHD. Top trojku kritických úsekov uzavrel kruhový odjazd na Tajovského ulici.

Výsledné poradie Dopravný úsek Počet hlasov
1. Stret Partizánskej a 29.augusta 51,3%
2. Námestie H. Vajanského – Hušták 18,3%
3. Kruhový objadz na Tajovského 11,7%
4. Partizánka cesta 9,1%
5. Námestie Slobody 4,8%
6. Pri benzínke v Radvani 3,5%
7. Ďumbierska v Sásovej 1,3%
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM