Rôzne Správy

Bystričania opäť spoja príjemné s užitočným. Kúpou polievky pomôžu rodine v núdzi

Prvá Polievka pomoci Bystrici bola poriadne štedrá. Preto sa organizátori rozhodli zorganizovať ďalšiu, už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania opäť spoja príjemné s užitočným. Kúpou polievky pomôžu rodine v núdzi
Zdroj: TASR

Komunitná nadácia Zdravé mesto ponúkne opäť Polievku pomoci v Banskej Bystrici. V pondelok, 14. januára 2019 v čase od 11:00 do 14:00 v Reštaurácii Červený rak na Námestí SNP ponúkne ľuďom za dobrovoľný príspevok polievku, ktorú si môžu dať miesto svojho zvyčajného obeda. Výťažok z akcie bude použitý na pomoc Anke a jej rodine, ktorá je v ťažkej životnej situácii. Jej príbeh sa hostia dozvedia počas obeda. Informovala o tom Ida Adolfová, pracovníčka nadácie.

„Po úspechu decembrovej Polievky pomoci sa z tohto podujatia snáď stane tradícia. Prišlo viac ako 150 ľudí a veríme, že tomu bude podobne aj teraz. Rodín, ktorým môžeme týmto spôsobom uľahčiť život, je dosť a tiež ľudí, ktorí radi pomôžu. Príďme sa spolu najesť“, pozýva na obed Beata Hirt, riaditeľka komunitnej nadácie.

Nápadom zorganizovať Polievku pomoci sa podľa Adolfovej inšpirovali od združenia Náš Bardejov, ktoré ju úspešne realizuje každý mesiac už viac ako rok. Partnerom podujatia je reštaurácia, ktorá ponúka priestor a polievku bezodplatne, takže celá vyzbieraná suma pomáha.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM