Jakub Forgács Rôzne Správy

SERIÁL: Najkrajšie výhľady na Bystricu. Úchvatná scenéria z vyhliadky na Urpíne

Bystrica je krásna. Očarí nielen historickým centrom, ale aj prírodou, ktorou je obklopená. Úchvatná je však aj z výšky.

Ilustračný obrázok k článku SERIÁL: Najkrajšie výhľady na Bystricu. Úchvatná scenéria z vyhliadky na Urpíne
16
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Letné počasie láka ľudí aj viac do prírody. Bystričania si veru majú z čoho vyberať, veď okolie nášho mesta je plné krás. Kochať sa z neďalekých kopcov môžete aj priamo naším mestom. Odkiaľ sú podľa našej redakcie výhľady najkrajšie? Naposledy sme vám ukázali výhľady z Graniara, týždeň predtým z Malachovských skaliek, zo Suchého vrchu a v prvej časti nášho seriálu ste sa kochali Bystricou z Panského dielu. Teraz si môžete pozrieť jeho špiatu časť!

Ak sa vám nechce chodiť ďaleko a nevadí vám stúpanie po serpentínach od malej železničnej stanice, vybrať sa môžete aj na vyhliadku na Urpíne. Stačí vyjsť ku kostolíku na vrchu Kalvárie, odkiaľ tiež možno pozorovať Centrum, Uhlisko či Sásovú a potom pokračovať popri lese smerom ku hvezdárni. Dostať sa na vyhliadku však môžete aj od železničnej stanici v Radvani.

Z vyhliadky je krásny výhľad hlavne na Radvaň a Fončordu, ale uvidíte aj Centrum, Pršiansku Terasu či Sásovú. Tento výlet môžete pokojne spojiť aj s návštevou spomínanej Hvezdárne pod Vartou.

Správu o ďalšom krásnom výhľade na Bystricu vám prinesieme už o týždeň. Zatiaľ si pozrite zábery nafotené z Urpína, v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Krása Bystrice zachytená z Urpína
16
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM