Jakub Forgács Správy

Prípravy na VIANOČNÉ TRHY v Bystrici vrcholia: Stánky pribudli nielen na námestí, FOTO

Centrum mesta už začína dýchať vianočnou atmosférou. Na námestí už stoja desiatky stánkov a sú pripravené na začiatok vianočných trhov.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy na VIANOČNÉ TRHY v Bystrici vrcholia: Stánky pribudli nielen na námestí, FOTO
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Už vo štvrtok 1. decembra v Banskej Bystrici odštartujú Vianočné trhy. Tie už neodmysliteľne patria k Banskobystrickým Vianociam a atmosfére najkrajších sviatkov roka. My sme sa vybrali do centra už deň vopred, aby sme pre vás zachytili atmosféru príprav.

Čo prinesú trhy?

Na Námestí SNP už niekoľko dní stojí vianočný stromček, ktorým je 18-metrový smrek obyčajný z Tajova. Nedávno ho vyzdobili, no rozsvieti sa až s príchodom Mikuláša vo štvrtok 6. decembra. Okrem toho je pripravená vianočná výzdoba na stĺpoch verejného osvetlenia aj desiatky drevených stánkov, ktoré čakajú na svoje otvorenie. Postavili ich v uplynulých dňoch a v stredu ich ešte dozdobovali a dopĺňali potrebným vybavením.

Stánky s občerstvením a vianočným punčom budú otvorené každý deň až do 26. decembra v čase od 11.00 do 23.45 hod.

V období od 6. do 22. decembra pribudnú aj predajcovia s rôznym vianočným sortimentom, ktorý budú tvoriť vianočné darčeky a ozdoby, výrobky z kovu, keramiky, skla, šúpolia, dreva, dekoračné výrobky z textilu, šperky, sviečky, mydlá, med, medovníky, vianočné oblátky či adventné vence. Ďalej to budú pekárenské a cukrárenské výrobky, cukrovinky, medovina a občerstvenie charakteristické pre vianočné obdobie. Prevádzkový čas predaja remeselných výrobkov bude denne od 9.00 do 20.00 hod.

Aj na Starej tržnici

Od začiatku decembra však bude prevádzkovať stánky s občerstvením a vianočným punčom aj Stará tržnica. V dňoch od 12. do 17. decembra 2022 bude toto miesto žiť najmä projektom Regionálne. Vianočný koncept Starej tržnice obohatia remeselníci, producenti vína, medu, rakytníka, arónie a iných balených produktov z Banskobystric­kého kraja.

K ekologickejším Vianociam môžu prispieť aj samotní návštevníci, ktorí zavítajú na vianočné trhy. Viac sa dočítate TU.

Zábery z príprav vianočných trhov v Banskej Bystrici nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Bystrica sa pripravuje na obľúbené vianočné trhy
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM