Správy

Chystáte sa na vianočné trhy? Bystrica prišla s vylepšeným systémom predaja nápojov

Od začiatku decembra bude stánky s občerstvením a vianočným punčom prevádzkovať nielen Námestie SNP ale aj Stará tržnica. Vďaka čomu budú trhy EKO?

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na vianočné trhy? Bystrica prišla s vylepšeným systémom predaja nápojov
5
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

K ekologickejším Vianociam môžu prispieť všetci návštevníci, ktorí od 1. decembra zavítajú na vianočné trhy v Banskej Bystrici. Samospráva prichádza s vylepšeným systémom predaja teplých nápojov v keramických hrnčekoch s motívom mesta, ktoré si bude možné zakúpiť v každom stánku s občerstvením, vianočným punčom či medovinou.

„Počas vianočných trhov by sa na námestí nemali nájsť plastové riady. Nahradené budú inými recyklovateľnými materiálmi alebo riadom určeným na opakované použite, napríklad zo skla, porcelánu a podobne. Mesto zároveň zabezpečí triedený zber komunálneho odpadu. Naším dlhodobým cieľom je minimalizovať odpad a podporiť jeho recykláciu,“ konštatoval Tomáš Pastorok, vedúci oddelenia cestovného ruchu magistrátu.

Od začiatku decembra bude stánky s občerstvením a vianočným punčom prevádzkovať aj Stará tržnica. Od 12. do 17. decembra toto miesto ožije projektom Regionálne, ktorý obohatia remeselníci, producenti vína, medu, rakytníka, arónie a iných balených produktov z Banskobystrického samosprávneho kra­ja.

V priloženej fotogalérii nájdete aj zábery nového vianočného stromčeka na banskobystrickom námestí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: archívne

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Bystrické námestie zdobí nový vianočný stromček
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM