Jakub Forgács Kultúra Správy

Kompletný PROGRAM Banskobystrických Vianoc: Trhy budú EKO a ožije aj Stará tržnica

Obyvatelia, ale aj návštevníci mesta sa po dvojročnej prestávke môžu tešiť na tradičné Banskobystrické Vianoce tak, ako ich poznajú.

Ilustračný obrázok k článku Kompletný PROGRAM Banskobystrických Vianoc: Trhy budú EKO a ožije aj Stará tržnica
1
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Príchod Mikuláša, Banícke Vianoce, zvykoslovné pásmo Na Luciu, Otto Voce, Robo Opatovský, Vianoce pieskom maľované, Primátorský punč, rozprávky či živý betlehem. To je len malý výber z množstva kultúrnych podujatí, ktoré budú súčasťou tohtoročných vianočných trhov v Banskej Bystrici. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

Mikuláš aj koncerty

Banskobystrické Vianoce už tradične otvorí 6. decembra 2022 na Námestí SNP Mikuláš, ktorý spolu s primátorom mesta Jánom Noskom slávnostne rozsvietia vianočný stromček, a tých najmenších potešia sladkými dobrotami.

„Počas celého predvianočného obdobia sa uskutočnia viaceré koncerty nielen banskobystrických zoskupení a interpretov. V piatok, 16. decembra vystúpi známy slovenský spevák Robo Opatovský a v utorok, 20. decembra 2022 sa predstaví ženské spevácke zoskupenie Bon Bon trio. Diváci sa môžu tešiť na žánrovo pestrý program, ktorý svojou dramaturgiou podčiarkne vianočnú atmosféru,“ dopĺňa Miroslava Jančová, vedúca Odboru kultúry, športu a cestovného ruchu MsÚ v Banskej Bystrici.

Bohatý program

Na svoje si prídu aj rodiny s deťmi, ktoré okrem Mikuláša potešia aj dve vianočné rozprávky: Nesiem vám novinu (10. december) a Zlatá rybka (17. december). Chýbať nebude ani tradičný živý betlehem (21. december) a obľúbená zvonička prianí. Slovenské zvyky a tradície si pripomenieme na Luciu v podaní miestnych folklórnych súborov Radosť a Urpín. K Vianociam neodmysliteľne patria aj charitatívne zbierky v podobe Primátorského punču (20. december) i punču Univerzity Mateja Bela. Program na Námestí SNP uzavrie 22. decembra 2022 banskobys­trická speváčka Tereza Králiková so svojimi hosťami koncertom najznámejších vianočných hitov a kolied s názvom Vtedy sú Vianoce.

Okrem Námestia SNP sa vianočný program uskutoční aj v Robotníckom dome či v kostoloch. V rámci vzájomnej spolupráce sa do prípravy Banskobystrických Vianoc zapoja aj miestne kultúrne inštitúcie a obohatia ich svojím osobitým programom.

Viac o vianočných trhoch sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Banskobystrické Vianoce 2022
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM