Barbara Dallosová Rôzne Správy

Stavba skoku na Big Air je tento rok fuška: Takto rastie mostík v Kremnici, FOTO

Jazdci z rôznych kútov sveta a najväčší možný mostík, aký sa dá v centre Kremnice postaviť. Prípravy na Big Air v meste vrcholia.

Ilustračný obrázok k článku Stavba skoku na Big Air je tento rok fuška: Takto rastie mostík v Kremnici, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Big Air v meste

Medzi morovým stĺpom a kostolom stojí obrovská kopa snehu, na mieste pracuje bager a povyše stojí veža, z ktorej sa budú snowboardisti a freestyle lyžiari rozbiehať. Tak to práve vyzerá v centre historickej Kremnice, niekoľko dní pred športovo-zábavnou šou Big Air v meste.

Nič väčšie sa tu už postaviť nedá

Dvanásty ročník sa uskutoční už budúci víkend (7. – 8.2.) a organizátori majú čo robiť.

„Príprava sa líši najmä v tom, že 12. ročník BAVM je zaradený do Európskeho pohára FIS, teda musí spĺňať oveľa striktnejšie parametre. Trať musí byť väčšia a bezpečnejšia. Dostali sme sa na absolútne limity námestia a už nič väčšie, ako staviame teraz sa tu postaviť nedá," vysvetľuje organizátor Ondrej Horváth.

Nájazdová veža má podľa Horvátha 12 metrov, samotný skok 3 až 4 metre, dopad 4 až 5 metrov a dĺžka strmého dopadu bude viac ako 15 metrov, aby mohli jazdci predviesť čo najviac a zároveň bola súťaž pre všetkých bezpečná. So snehom by tiež nemal byť problém.

„Námestie sme s prestávkami od Vianoc zasnežovali s pomocou jedného vlastného a jedného zapožičaného snežného dela. Aby sme za týždeň o sneh neprišli, skok zakryjeme, aby sa udržal," dopĺňa Ondrej.

Jazdecká špička

V Kremnici sa počas adrenalínovej dvojdňovky už tradične predstavia najlepší snowboardisti a freeskieri z Európy. Svoju účasť už potvrdili športovci z Ruska, Gruzínska, Estónska, Talianska, Nemecka, Fínska, Rakúska, Poľska, Česka a Slováci.

„Najmladším účastníkom bude zrejme Estónec Henry Sildaru, len 13-ročná hviezda svetového freeskiingu," vysvetľuje Horváth.

Okrem športového divadla vystúpia na mieste kapely Walter Schnitzelsson, Akustika, Polemic a Medial Banana. Pre najmenších bude pripravená detská zóna, novinkou je BAVM market s krásnymi a kvalitnými slovenskými značkami.

Zdroj: YouTube.com

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM