Barbara Dallosová Správy

Nádielka, aká tu nebola už dávno: Žiarčania sa brodia hustým snehom, FOTO

Pernibaba poriadne pritvrdila. V meste už niekoľko hodín husto sneží a biela pokrývka stále rastie.

Ilustračný obrázok k článku Nádielka, aká tu nebola už dávno: Žiarčania sa brodia hustým snehom, FOTO
12
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Po prvom poprašku, ktorý v stredu (29.11.) posypal žiarske ulice, vrtochy počasia poriadne vygradovali. Silné sneženie neutíchalo niekoľko hodín a do štvrtkového rána napadla v Žiari nad Hronom vysoká snehová perina. Takýto nefalšovaný zimný deň Žiarčania nezažili už dávno.

Azda najväčšiu radosť zo štedrej nádielky majú deti, menej nadšení sú zrejme vodiči ale i ľudia, ktorí museli v silnej chumelici prešľapať do práce po vlastných. Pozrite si niekoľko záberov z našich ulíc.

Na jednej strane romantika zimnej krajiny, na druhej však problémy. Ako informovala polícia, pre nepriaznivé počasie bol na niekoľko hodín pre všetku dopravu uzavretý horský priechod cez Kremnické Bane. Podľa informácií z TASR je v súčasnosti hlavný ťah pri Kremnici prejazdný.

Pred snehom vystríhajú naše končiny aj meteorológovia. Pre okres Žiar nad Hronom platí platí do štvrtkového popoludnia výstraha druhého stupňa. ,,Výška (35 – 40 cm) nového snehu predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," uvádzajú odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM