Aktualizované Barbara Dallosová Správy

Silné sneženie neustáva: Kremnické Bane boli úplne uzavreté

Počasie ukazuje svoju silu. Horský priechod pri Kremnici na niekoľko hodín uzavreli pre všetku dopravu.

Ilustračný obrázok k článku Silné sneženie neustáva: Kremnické Bane boli úplne uzavreté
Zdroj: TASR

Počasie spôsobilo dopravné obmedzenia. Ako v ranných hodinách informovala polícia, od 06.20 hod. bola cesta I/65 cez Kremnické Bane úplne uzavretá pre všetku dopravu z dôvodu nepriaznivého počasia a zlého stavu komunikácií.

Ako aktuálne uvádza Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR), podľa informácií z dispečingu z Banskobystrickej regionálnej správy ciest v Žiari nad Hronom je aktuálne horský priechod Kremnické Bane prejazdný. V okresoch Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica, Žarnovica bol ale pre sneženie a padanie stromov na cesty vyhlásený I. stupeň kalamitnej situácie.

Silné sneženie neustáva a pre okres Žiar nad Hronom platí platí do štvrtkového popoludnia meteorologická výstraha druhého stupňa. ,,Uvedená výška nového snehu predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," uvádzajú odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM