Správy

Hasiči v kraji sú od polnoci na nohách: Zásahy aj v našom okolí

Hasiči v Banskobystrickom kraji majú čo robiť. Najčastejšie zasahujú pri popadaných stromoch, ktoré neuniesli váhu snehovej nádielky.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči v kraji sú od polnoci na nohách: Zásahy aj v našom okolí
Zdroj: TASR

Hasiči zasahovali od polnoci do skorého štvrtkového rána v Banskobystrickom kraji niekoľkokrát pri odstraňovaní stromov, ktoré spadli na cesty v dôsledku hustého sneženia. Výjazdy boli hlásené najmä v okresoch Krupina, Lučenec a Žarnovica.

Podľa informácií z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici, strom odstraňovali zo štátnej cesty I/66 pri Hontianskych Nemciach, ako aj v samotnej obci. Pri spadnutých stromoch boli aj v Novej Bani, vo Veľkých Stracinách v okrese Veľký Krtíš, vo Voznici a Hronskom Beňadiku v okrese Žarnovica a tiež na ulici J. Kráľa v Lučenci.

Strom z cesty likvidovali aj v Budči pri Zvolene. Cesta tam bola skoro ráno neprejazdná. V Lučenci na Zvolenskej ceste spadol zase na cestu rozhlasový stĺp.

Aktuálne hasiči zasahujú v Hontianskych Nemciach, kde pre padajúci ťažký sneh spadli na autobus elektrické káble, pričom hrozí vznik požiaru. Na mieste je momentálne päť hasičov s dvoma kusmi techniky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM