Správy

Na Horehroní zbroja do boja so SNEHOM: Primátor dal PRÍKAZ, povolať chcú desiatky ľudí

Brezniansky primátor stav denne monitoruje v teréne. K mnohým chodníkom a parkovacím miestam sa však podľa jeho slov nedostanú.

Ilustračný obrázok k článku Na Horehroní zbroja do boja so SNEHOM: Primátor dal PRÍKAZ, povolať chcú desiatky ľudí
Zdroj: TASR

V Brezne sa aj na základe podnetov občanov bude viac posýpať, aby sa nešmýkalo na chodníkoch, objednajú externých dodávateľov a v teréne bude všetka využiteľná technika. Tento pokyn vydal Technickým službám (TS) brezniansky primátor Tomáš Abel a v súvislosti s aktuálnym počasím a zimnou údržbou zároveň prikázal stiahnuť ďalších, zhruba 30 ľudí z iných prevádzok. Informoval o tom v stredu na sociálnej sieti.

„Stav denne monitorujem v teréne. Materiál máme nakúpený. K mnohým chodníkom a parkovacím miestam sa však nedostaneme, keďže tade neprejde žiadna naša ani malá technika pre zaparkované autá a prechodové pomery. Tam doplníme ľudí, ale naše možnosti sú výrazne obmedzené. Nemáme 200 ľudí, aby mesto naraz ručne odpratávalo sneh z chodníkov alebo parkovísk pomedzi autá,“ vysvetlil Abel.

Ako pripomenul, dnes má mesto podľa súčasnej legislatívy iba desať aktivačných pracovníkov, v minulosti ich bolo 50 a viac. „Dali sme možnosť privyrobiť si obyvateľom na dohodu, o čo záujem nebol a máme takto minimum zmlúv,“ dodal primátor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM