Jakub Forgács Krimi

Kriminalisti zadržali NEBEZPEČNÉHO páchateľa: Muža museli ODZBROJIŤ, FOTO

Podľa polície sa zistilo, že ide o páchateľa rozsiahlej majetkovej trestnej činnosti, ktorý operoval v teritóriu viacerých krajov na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Kriminalisti zadržali NEBEZPEČNÉHO páchateľa: Muža museli ODZBROJIŤ, FOTO
7
Galéria

Žiarski policajti v spolupráci s bystrickou krajskou kriminálkou odhalili a zadržali nebezpečného páchateľa rozsiahlej trestnej činnosti. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Vytiahol zbraň

„Všetko to začalo preverovaním oznámenia o krádeži dvoch elektrobicyklov v Bartošovej Lehôtke. Hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru v Žiari nad Hronom sa tiež zapojila do pátrania. Pridal sa ku nim aj ich riaditeľ,“ uviedli so slovami, že bicykle sa im podarilo nájsť neďaleko cesty v tráve na začiatku obce Lehôtka pod Brehmi.

Informáciu posunuli operačnému stredisku a počas toho, ako zabezpečovali miesto nálezu spozorovali vozidlo Škoda Kodiak. „Rozhodli sa osádku skontrolovať, no vozidlo sa vo veľkej rýchlosti prehnalo obcou a zastaviť sa im ho podarilo až na konci obce. Policajti vyzvali vodiča, aby predložil predpísané doklady. Ten však namiesto dokladov vytiahol spoza pása strelnú zbraň,“ pokračovali s tým, že policajti zareagovali okamžite,

„32-ročného muža odzbrojili a spacifikovali,“ spomenuli.

Kradnuté veci

„Ďalšími úkonmi zistili, že ide o páchateľa rozsiahlej majetkovej trestnej činnosti, ktorý operoval v teritóriu viacerých krajov na Slovensku,“ poznamenali muži zákona.

  • Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom mu vzniesol obvinenie za nedovolené ozbrojovanie, marenie výkonu úradného rozhodnutia, porušovanie domovej slobody a niekoľko skutkov krádeží.
  • Krajský vyšetrovateľ v Banskej Bystrici ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu týkajúceho sa drogovej trestnej činnosti.

„Pri domovej prehliadke v mieste bydliska páchateľa, v Banskej Štiavnici, policajti objavili množstvo kradnutých vecí aj pracovného náradia,“ dodali policajti.

Fotografie zo zásahu nájdete v priloženej galérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

OBRAZOM: Policajti zadržali nebezpečného páchateľa rozsiahlej trestnej činnosti
7
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM