Aktualizované Jakub Forgács Krimi

DESIVÉ svedectvo z miesta TRAGÉDIE: Syn mal ZABIŤ vlastnú matku KRUTÝM spôsobom

Na juhu Slovenska došlo k ohavnému činu. Svedok opísal, čo sa malo odohrať v byte, kde vyhasol život 62-ročnej ženy.

Ilustračný obrázok k článku DESIVÉ svedectvo z miesta TRAGÉDIE: Syn mal ZABIŤ vlastnú matku KRUTÝM spôsobom
1
Galéria

V jednom z bytov na Ulici Ludvika Svobodu v Rimavskej Sobote našli v utorok telo 62-ročnej ženy. Prvé informácie z miesta priniesli policajti, ktorým hrozivý nález oznámili na linke 158. Na svetlo sveta vyplávali desivé informácie o tom, čo sa malo v byte odohrať.

Krutá smrť

Ako ešte v utorok uviedli muži zákona, v čase oznámenia sa v byte nachádzal aj 30-ročný syn nebohej ženy. „Podľa dostupných informácií ju mal zniesť z tohto sveta mimoriadne krutým spôsobom,“ uviedol portál Pluska.sk

„Áno, Tomáš si zabil mamu. Priviazal ju o radiátor a ubil ju kladivom. Po príchode policajtov ich napádal nožom. Tak ja viem o tom, že v minulosti bol aj na liečení pre drogy, ktoré užíval,” povedal pre Pluska.sk sused, ktorý býva neďaleko.

Násilné vniknutie

Situácia si podľa slov polície vyžiadala zásah viacerých zložiek, na mieste zasahovali policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru z Rimavskej Soboty a súčinnosť poskytli aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Rimavskej Soboty. Banskobystrickí krajskí policajti o tom v stredu informovali na sociálnej sieti.

Muž bol podľa slov polície viacnásobne vyzývaný, aby byt otvoril, pričom tak neurobil. „Následne bolo využité oprávnenie na otvorenie bytu za pomoci príslušníkov HaZZ, ktorí byt otvorili násilím,“ pokračovali muži zákona.

Útok nožom

„Po otvorení bytu sa na chodbe nachádzala podozrivá osoba, ktorá mala v ruke nôž a naznačovala útok voči zakročujúcim policajtom v uniforme, nerešpektoval výzvy policajtov a z uvedeného dôvodu vznikla obava, že osoba bude v útoku pokračovať, policajti použili donucovacie prostriedky a muža sa hliadke podarilo spacifikovať a zadržať,“ opísali dramatický zásah.

„Na miesto udalosti boli operačným dôstojníkom vyslaní krajskí kriminalisti, pretože už po prvotných zisteniach išlo o podozrenie zo zavinenia smrti ženy inou osobou a závažným násilným spôsobom,“ dodali policajti so slovami, že krajský vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Titul. foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Obzvlášť závažný zločin vraždy v Rimavskej Sobote
1
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM