Jakub Forgács Správy

FOTO: Vianočné trhy v Bystrici si užijete naplno. Stánky otvorili už aj remeselníci

Obľúbené trhy už nezameniteľne patria k predsviatočnému času. Od 6. decembra v centre Bystrice nakúpite už aj výrobky remeselníkov a ďalších predajcov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vianočné trhy v Bystrici si užijete naplno. Stánky otvorili už aj remeselníci
26
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Bystričania sa začiatku obľúbených Vianočný trhov dočkali už vo štvrtok 29. novembra. V prvých dňoch však išlo iba o stánky predajcov občerstvenia, ako sú tradičný punč, varené víno či klobásky a poplamúchy. Presne na Mikuláša sa však otvorili už aj stánky ďalších predajcov s vianočným sortimentom.

Do centra Bystrice sme sa vybrali vo štvrtok popoludní, aby sme pre vás zachytili atmosféru na trhoch. V ponuke predajcov, ktorých stánky stoja nielen na Námestí SNP, ale aj na Námestí Štefana Moysesa, už nájdete aj remeselné či iné vianočné výrobky, ktoré k najkrajším sviatkom roka patria. Nechýba ani obľúbená Zvonička želaní. V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z centra.

Ak ešte nemáte program na štvrtkový podvečer, môžete sa o 17:00 vybrať na bystrické námestie. Príde sem Mikuláš na koči a rozsvieti aj vianočný stromček.

Vianočné trhy na Námestí SNP v Banskej Bystrici potrvajú do 2. januára budúceho roka. Ako prvé a najdlhšie budú otvorené stánky s občerstvením, denne od 11:00, zatvárať sa budú krátko pred polnocou. Od 6. do 21. decembra k nim pribudnú i stánky s vianočným sortimentom, ktoré ponúknu keramiku, výrobky z dreva, kože, kovu, šperky, dekorácie či iné vianočné výrobky. Tie sa budú otvárať denne od 9:00 a zatvárať o 20:00.

V OBRAZOCH: Na bystrických trhoch nakúpite tradičné dobroty aj remeselné výrobky
26
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM