Správy

Bystrica zavádza nové opatrenie: Stánkari na trhoch musia obmedziť používanie plastov

Počas tohtoročných vianočných trhov je každý prevádzkovateľ stánku s občerstvením povinný obmedziť, respektíve úplne vylúčiť používanie plastových riadov.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica zavádza nové opatrenie: Stánkari na trhoch musia obmedziť používanie plastov
32
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Počas tohtoročných Banskobystrických Vianoc sa mesto rozhodlo minimalizovať odpad a skúšobne zavádza prvé opatrenia, s ktorými plánuje v budúcnosti pokračovať v prísnejšom režime. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová.

„Počas tohtoročných vianočných trhov je každý prevádzkovateľ stánku s občerstvením povinný obmedziť, respektíve úplne vylúčiť používanie plastových riadov. Ako náhradu odporúčame kompostovateľný, prípadne riad určený na opakované použitie,“ zdôraznila Mojžišová.

Vianočné trhy na Námestí SNP v Banskej Bystrici sa začínajú 29. novembra a potrvajú do 2. januára budúceho roka. Ako prvé a najdlhšie budú otvorené stánky s občerstvením, denne od 11:00, zatvárať sa budú krátko pred polnocou. Od 6. do 21. decembra k nim pribudnú i stánky s vianočným sortimentom, ktoré ponúknu keramiku, výrobky z dreva, kože, kovu, šperky, dekorácie či iné vianočné výrobky. Tie sa budú otvárať denne od 9:00 a zatvárať o 20:00.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z minuloročných Vianočných trhov!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Vianočné trhy v Bystrici. Lákajú na dobroty aj remeslá
32
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM