Správy

Nosko sa postaví do stánku na trhoch. Výťažok pomôže postihnutým, potešia sa aj zberatelia

Vianoce sú ideálnym časom na pomáhanie druhým. Tohtoročný výťažok z Primátorského punču pôjde do Domu matky Terezy.

Ilustračný obrázok k článku Nosko sa postaví do stánku na trhoch. Výťažok pomôže postihnutým, potešia sa aj zberatelia
6
Galéria

Tohtoročný výťažok z tradičného Primátorského punču v Banskej Bystrici poputuje do rúk neziskovej organizácie Dom matky Terezy. Charitatívne podujatie staronovej hlavy mesta Jána Noska sa uskutoční na Námestí SNP 17. decembra o 16:00. Informovala o tom jeho hovorkyňa Dominika Mojžišová.

Na svoje si opäť prídu aj zberatelia, pre ktorých organizátori pripravili ďalšie tematické hrnčeky, ktoré si môžu zakúpiť priamo v stánku spolu s punčom alebo čajom.

„Som rád, že každoročne sa pri našom stánku pred radnicou zastavia ľudia, ktorí sú ochotní prispieť na dobrú vec. Tento rok sme nemysleli len na pomoc druhým, ale i na životné prostredie, a preto okrem keramických hrnčekov budeme používať aj kompostovateľný riad. Všetkých Banskobystričanov srdečne pozývam, aby pred Vianocami prišli a strávili s nami príjemný podvečer,“ konštatoval Nosko.

Cieľom Domu matky Terezy je vytvárať dôstojné podmienky pre život zdravotne postihnutého človeka a jeho integráciu do spoločnosti. V niektorých prípadoch ide o prípravu klientov na samostatný život v chránených bývaniach. Výťažok z punču chce využiť na podporu aktivít pre klientov v keramických, tkáčskych a drevárskych dielňach, v ktorých si cibria manuálne zručnosti a zároveň tvoria hodnoty pre potešenie seba a druhých.

V OBRAZOCH: Primátorský punč 2017
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM