Správy

Veľkonočné trhy v Bystrici odštartovali za dažďa: Na námestie láka 9 stánkov, FOTO

Súčasťou trhov sú stánky s občerstvením, ľudovo umeleckými výrobkami, ale i sprievodný kultúrny program či aranžovanie v Robotníckom dome. Na čo sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné trhy v Bystrici odštartovali za dažďa: Na námestie láka 9 stánkov, FOTO
14
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Po dvoch rokoch od pandémie nového koronavírusu sa na banskobystrické námestie vrátili tradičné veľkonočné trhy. Návštevníci si ich užijú od 5. do 13. apríla. Námestie SNP už zdobí sviatočná breza, ktorá je symbolom jari, mladosti, sviežosti i znovuzrodenia, a patrí k Veľkej noci. Informovala o tom Dominika Adamovičová, hovorkyňa banskobystrického primátora.

Remeslá aj dobroty

Súčasťou trhov je deväť stánkov s občerstvením, ľudovo umeleckými výrobkami, ale i sprievodný kultúrny program či aranžovanie v Robotníckom dome. Kraslice, prútené korbáče, kvetinové ikebany a výrobky z včelieho vosku. Obzrieť alebo zakúpiť si sortiment najrozličnejšieho druhu domácej výroby je možné v čase od 9.00 do 19.00 hod. Nechýbajú ani medovníky, pekárenské i cukrárenské výrobky, med, medovina, cukrovinky, lokše či trdelníky.

„Som rád, že sa po dlhej dobe konečne budeme môcť všetci spolu stretnúť a osláviť príchod jari. Teším sa na zaplnené námestie. Hudba, dobré jedlo, smiech, radosť a odreagovanie je to, čo všetci potrebujeme. Verím, že nám počasie bude priať a veľkonočné trhy budú udalosťou, ktorá odštartuje šnúru mnohých spoločenských podujatí v našom meste, bez obmedzení a strachu,“ konštatoval primátor Ján Nosko.

Pestrý program

Kultúrny program sa začína 6. apríla šuhajskými aktivitami Kyselých krastafcov na chodúľoch o 16.00 hod. Banskobystričania budú môcť ozdobiť veľkonočné vajíčko rôznymi stužkami a dekoráciami.

Počas ďalších dní vystúpi detský folklórny súbor Prvosienka a svoje spevy, tance i hudbu odprezentuje tiež súbor Partizán. Na svoje si počas víkendu prídu aj deti.

„Súčasťou veľkonočného programu bude tiež vystúpenie detí z Materskej školy 29. augusta v Banskej Bystrici, ktoré predvedú svoje Vítanie jari,“ dodala Jana Očenášová, vedúca oddelenia kultúry magistrátu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V Bystrici odštartovali veľkonočné trhy
14
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM