Jakub Forgács Správy

Trúfli by ste si obísť celú Bystricu? Na jedinečnom podujatí sa bude pomáhať 3 chlapcom

Na účastníkov čakajú detské trasy na korčuliarskej dráhe v Parku pod Pamätníkom SNP a ak si trúfate, vyraziť môžete aj na 38,8 km dlhú cestu okolo celej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Trúfli by ste si obísť celú Bystricu? Na jedinečnom podujatí sa bude pomáhať 3 chlapcom
Zdroj: CBS spol s.r.o.

Banská Bystrica krok za krokom je názov charitatívneho podujatia, ktorého prvý ročník sa uskutoční už v sobotu 22. októbra. „Kým výťažok z vlaňajšieho, "nultého“ ročníka, bol v sume cez 3-tisíc eur venovaný OZ Svetielko nádeje, tentokrát bude výber zo štartovného (15 euro/osoba) rozdelený medzi troch, malých – veľkých bojovníkov: Matúškovi, Tobiaskovi a Kubkovi," uvádzajú organizátori podujatia OZ Pod Krídlami anjelov a Nadácia Eriky Karovej.

Spojenie príjemného s užitočným

Na účastníkov čakajú detské trasy na korčuliarskej dráhe v Parku pod Pamätníkom SNP (400 a 800 m) a ak si trúfate, vyraziť z parku môžete aj na 38,8 km dlhú trasu okolo celej Banskej Bystrice pre mužov a ženy bez rozdielu veku. Okruh zahŕňa okrem starého mesta aj jeho najväčšie sídliskové časti ako Kráľovu, Radvaň, Podlavice, Fončordu, Sásovú-Rudlovú, Majer a Uhlisko.

„Príďte si zašportovať, príďte sa výkonnostne a fyzicky otestovať, príďte podporiť dobrú vec – tie deti si to zaslúžia. Každý účastník dostane pamätnú medailu a darček,“ pozývajú organizátori.

Ako sa prihlásiť?

Prihlášky treba zaslať do 20. októbra mailom na krokzakorkombb@gmail.com (musia obsahovať meno a priezvisko, rok narodenia).

Štartovné: 15 eur dospelé osoby, 10 eur deti – vopred na účet SK10 8330 000­0 0026 0206 8­466

Na návštevníkov čakajú aj sprievodné akcie ako detská atletika, tvorivé dielne a ochutnávka zdravej výživy.

Podrobný harmonogram podujatia nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM