Jakub Forgács Rôzne Správy

Primátor sa vie zvŕtať aj v kuchyni: Prezradil, ako vyzerajú Vianoce u Noskovcov

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, ako trávi najkrajšie sviatky roka bystrický primátor. Dozvedeli sme sa aj to, aké tradície v rodine dodržiavajú na Vianoce.

Ilustračný obrázok k článku Primátor sa vie zvŕtať aj v kuchyni: Prezradil, ako vyzerajú Vianoce u Noskovcov
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Vianoce v kruhu najbližších trávi každý rok aj bystrický primátor Ján Nosko. „Je to obdobie, kedy si vieme to, že sme spolu, oveľa viac vychutnať, lebo toho času v priebehu roka veľa nie je. Tento rok budeme mať taký rodinný lockdown,“ uviedol pre spravodajský portál Dnes 24 Nosko.

V úlohe kuchára

Ako prezradil, v rodine nezabúdajú ani na tradície. Ktoré sa dodržujú u Noskovcov? „Je to stromček, jablko, oriešky do kútov, cesnak, oblátka s medom, kapustnica, opekance a nejaká rybka. To sú tradície, ktoré sa so mnou nesú od ranného detstva. Budem rád, keď si to osvoja aj moje deti a vnúčatá,“ prezradil.

Mnohých možno prekvapí, že príprava vianočného menu je vyslovene v jeho réžii.

„Pripravujem všetko od kapustnice, cez šalát a opekance. Manželka ma iné povinnosti a toto si teda beriem na starosť ja a nemienim sa toho vzdať,“ priznal s úsmevom.

Slová Bystričanom

Na záver nezabudol popriať Bystričanom: „Chcel by som popriať všetkým ľuďom v meste, aby prežili sviatky v zdraví, v láske, v pokoji, v pohode. Aby sme boli disciplinovaní a vnímali sme, že sme spolu a nie, že nás niekto niekde zatvoril.“-

„Verím, že budeme k sebe bližší a ľudskejší a že sa budúci rok budeme môcť na seba usmiať nielen očami, ale aj bez rúška,“ dodal Nosko.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj vianočné stromčeky, ktoré zdobia príbytky Bystričanov!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Bystričania sa pochválili krásnymi vianočnými stromčekmi
59
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM