Jakub Forgács Správy

Vo zvolenskej nemocnici majú výpadok 66 zamestnancov: Pribúda aj pozitívnych pacientov

K dnešnému dňu je v Nemocnici AGEL Zvolen hospitalizovaných 36 pacientov pozitívnych na koronavírus.

Ilustračný obrázok k článku Vo zvolenskej nemocnici majú výpadok 66 zamestnancov: Pribúda aj pozitívnych pacientov
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Nemocnica AGEL Zvolen už zaznamenala nápor omikronovej vlny pandémie, nielen v oblasti výpadku zamestnancov, ale aj vo zvyšujúcom sa počte hospitalizovaných pacientov pozitívnych na koronavírus. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK.

Oproti minulému týždňu sa situácia v Nemocnici AGEL Zvolen mierne zhoršila, čo sa týka výpadku zamestnancov. "Momentálne zaznamenávame výpadok 66 zamestnancov, z toho piati sú v karanténe. Chod nemocnice nie je nijakým spôsobom ohrozený, náš zdravotnícky personál sa snaží v plnej miere zabezpečiť starostlivosť o všetkých akútnych pacientov,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ľudmila Veselá.

K dnešnému dňu je v Nemocnici AGEL Zvolen hospitalizovaných 36 pacientov pozitívnych na koronavírus, z toho trtaja sú napojení na high-flow a jeden na umelej pľúcnej ventilácii.Klesol aj záujem pacientov o vakcináciu. "Za uplynulý týždeň vo vakcinačnom centre podali 314 dávok vakcíny, z toho 92 detí. Zdravotníci neustále evidujú pokles záujmu o očkovanie,“ uviedla riaditeľka. Zvolenská nemocnica vykonala v minulom týždni 858 PCR testov, z toho takmer 40% bolo pozitívnych.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Nemocnica AGEL Zvolen
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM