Barbara Dallosová Rôzne Správy

Rozlúčka s rokom v centre Žiaru: Mesto stavilo na silvestrovskú klasiku

Noc, počas ktorej sa láme rok, je tu čo nevidieť. Silvestrovské oslavy budú prebiehať tradične aj v centre Žiaru nad Hronom.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčka s rokom v centre Žiaru: Mesto stavilo na silvestrovskú klasiku
Zdroj: TASR

Mnoho Žiarčanov volí trávenie posledných minút starého a prvých chvíľ nového roka práve v centre nášho mesta. Silvestrovské oslavy neobídu Námestie Matice slovenskej ani tento rok.

Ako informovala Michaela Pribilincová zo žiarskeho MsKC, ktoré má oslavy v réžii, Silvester prebehne oproti minulému roku bezo zmien. Čaká nás teda noc s odbíjaním pred polnocou, ohňostrojom a reprodukovanou hudbou.

Ohňostroj je už akousi značkou žiarskych Silvestrov. Hoci radnica minulý rok uvažovala o jeho presunutí z konca na začiatok osláv, nápad sa neujal a divadlo na oblohe začne i tento rok presne o polnoci.

V týchto dňoch na námestí pribúdajú stánky, ktoré budú slúžiť predajcom na vianočných trhoch. Stánky z námestia zmiznú niekoľko dní pred koncom roka, predaj občerstvenia či teplých nápojov mesto počas silvestrovskej noci neplánuje.

,,Vianočné trhy končia 22. decembra a pokyn je taký, že 23. decembra prebehne demontáž všetkých stánkov. Zatiaľ nemáme informáciu, že by niekto z predajcov prejavil záujem predávať aj na Silvestra," vysvetlil Ján Žiak z Odboru životného prostredia a infraštruktúry žiarskeho Mestského úradu (MsÚ).

Kde plánujete tráviť tohtoročného Silvestra?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM