Barbara Dallosová Rôzne Správy

Vianočné trhy sú v Kremnici novinkou: Mesto si vybralo zaujímavú lokalitu

Kremnica sa pridáva k mestám, ktoré ožijú vianočnými trhmi. Atmosféru posilní zaujímavá lokácia. Čítajte prvé info.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy sú v Kremnici novinkou: Mesto si vybralo zaujímavú lokalitu
Zdroj: TASR

V období adventu ožívajú centrá miest na celom Slovensku vianočnou atmosférou. Vianočné mestečká so stánkami s remeselnými výrobkami, občerstvením či typickými teplými nápojmi pribúdajú na námestiach práve v týchto dňoch.

V Žiari nad Hronom sú trhy na Námestí Matice slovenskej tradíciou. Tento rok štartujú skôr než obvykle, a to už 5. decembra. V historickej Kremnici bude takéto podujatie tento rok novinkou.

Kremnické vianočné trhy potrvajú od 19. do 22. decembra. Situované nebudú na námestí, ale v medzibrání historických hradbách.

,,Ešte presne nevieme, od koľkej do koľkej sa bude predávať, pretože ešte nemáme uzávierku prihlasovania predajcov. Predpokladáme ale, že v poobedných hodinách, hoci niektorí predajcovia majú záujem predávať už od rána," uviedla koordinátorka cestovného ruchu v Kremnici Veronika Chrienová.

,,Do medzibránia sa zmestí len obmedzený počet stánkov. Chceme, aby tá atmosféra zostala komorná," vysvetlila Chrienová s tým, že detaily podoby trhov sa vykryštalizujú až po uzávierke prihlasovania predajcov.

Na vianočných trhoch v Kremnici nemajú chýbať lokálni remeselníci, stánky s občerstvením a samozrejme, s typickými teplými nápojmi ako punč a varené víno.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM