Barbara Dallosová Rôzne

Advent klope na dvere: PREHĽAD vianočných trhov v Žiari a okolí

Blíži sa čas vysvietených námestí a lahodného punču. Väčšie či menšie trhy sa chystajú nielen v Žiari, ale i okolí.

Ilustračný obrázok k článku Advent klope na dvere: PREHĽAD vianočných trhov v Žiari a okolí
Zdroj: TASR

Stánky s drobnosťami, rozvoniavajúce dobroty, hrejivý punč, varené vínko či medovina a to všetko za zvuku vianočných kolied. Vianočné trhy sú obľúbenou predzvesťou sviatkov v mnohých mestách i dedinkách. Ak sa chcete pred sviatkami naladiť a nadýchať vianočnej atmosféry, netreba cestovať ďaleko. Niekoľko takýchto akcií sa chystá i v našom regióne. Zaznačte si ich do kalendárov už teraz.

Žiar nad Hronom

5. – 22. decembra, Námestie Matice slovenskej

V Žiari nad Hronom obvykle trhy začínajú až v polovici decembra, tento rok sa vianočné mestečko rozsvieti skôr. Novinkou nie je len termín. Centrum mesta bude zdobiť nový stromček, výzdoba i betlehem.

Kremnica

19 – 22. december, Kremnica (medzibránie)
Tento rok chystá historická Kremnica okrem drobných trhov pred adventným koncertom i osobitné trhy. Tie potrvajú od 19. do 22. decembra a konať sa budú v medzbrání.

18. decembra, Mestský hrad
Adventný koncert patrí neodmysliteľne k predvianočnému času v Kremnici. Koncert začne o 18.00 hodine v Kostole sv. Kataríny, Vianoce na hrade však začnú už popoludní o 15.00 hodine vianočnými mini trhmi, súčasťou ktorých bude živý betlehem.

Nová Baňa

16. decembra, Nová Baňa

Na jednodňové trhy sa chystá aj neďaleká Nová Baňa. Vianočný trh ,,Čas radostný, čas vianočný" sa v meste uskutoční v piatok 16. decembra.

Banská Štiavnica

9.- 10. december, Kammerhof – Banská Štiavnica

Historická Banská Štiavnica chystá aj tento rok tradičný Štjavnycký vjanočný jarmok plný remeselníkov, kultúrneho programu a samozrejme, voňavých dobrôt.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM