Správy

Populárnu súťaž obnovili v Revúcej po 2 desaťročiach: Zapojili sa desiatky autorov

V prvom ročníku novej série Ceny Gustáva Reussa súťažilo 34 poviedok od autorov od 15 do 25 rokov a 29 poviedok starších autorov.

Ilustračný obrázok k článku Populárnu súťaž obnovili v Revúcej po 2 desaťročiach: Zapojili sa desiatky autorov
Zdroj: Pixabay.com

V literárnej súťaži v písaní fantasy a sci-fi poviedok s názvom Cena Gustáva Reussa, ktorú v Revúcej obnovili po dvoch desaťročiach, súťažilo v dvoch kategóriách 63 poviedok. Ako TASR informovala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Revúcej Karin Kilíková, okrem prvých troch miest odborná porota udeľovala i Ceny mesta Revúca.

Desiatky autorov

V prvom ročníku novej série Ceny Gustáva Reussa súťažilo 34 poviedok od autorov od 15 do 25 rokov a 29 poviedok starších autorov. Hodnotiacu porotu tvorili štyria slovenskí spisovatelia etablovaní v žánri fantasy a sci-fi a jeden knižný vydavateľ. „Na finálových prácach jednoznačne vidno, že autori sú v prvom rade čitatelia. Sú sčítaní a kultivovaní, pripravení posúvať fantastiku ďalej, vyššie a hlbšie,“ uviedol člen poroty Pavol Rankov.

Hodnotiaca porota v rámci súťaže vybrala tri najlepšie práce z každej kategórie, spolu s Cenami mesta Revúca tak bolo udelených osem ocenení. V kategórii do 25 rokov sa na prvom mieste umiestnila Liana Vidová a jej Duch v knižnici, víťaznou poviedkou v kategórii starších autorov sa stala Odyséja od M. H. Berka. Všetky finálové práce je možné nájsť v zborníku súťaže, ktorý tento rok nesie názov Za novými svetmi.

Viac o Cene Gustáva Reussa sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM