Jakub Forgács Krimi

Dopravu na juhu Slovenska KOMPLIKUJÚ stavebné práce: HROZÍ až 2-hodinové meškanie, FOTO

Na zmiernenie dopravných komplikácií a minimalizáciu dopadu na každodenný život je podľa slov polície kľúčová trpezlivosť a vzájomná ohľaduplnosť vodičov.

Ilustračný obrázok k článku Dopravu na juhu Slovenska KOMPLIKUJÚ stavebné práce: HROZÍ až 2-hodinové meškanie, FOTO
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rimavskej Sobote upozorňuje vodičov na dopravné obmedzenia v súvislosti so stavebnými a údržbovými prácam na križovatke v časti Sobôtka, ktoré sú nevyhnutné pre zlepšenie a bezpečnosť cestnej siete. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Pozor na obmedzenia

„Vodiči by mali pri plánovaní svojej cesty rátať s možnými meškaniami a to až dve hodiny,“ upozornili policajti.

Mnohí vodiči už podľa ich slov začali využívať alternatívne trasy cez Husinú alebo, v prípade cesty do Hnúšte, cez Kraskovo. „Tieto obchádzkové trasy vedú cez cesty III. triedy, kde platí zákaz tranzitnej dopravy, pričom tento zákaz je dôležité rešpektovať, pretože cesty III. triedy nie sú dimenzované pre zvýšený objem a typ dopravy, ktorý je bežný na hlavných trasách. Pri nesprávnom využívaní cestnej siete sa okrem rizika poškodenia ciest zvyšuje riziko vzniku dopravných nehôd,“ spomenuli muži zákona.

Na zmiernenie dopravných komplikácií a minimalizáciu dopadu na každodenný život je podľa slov polície kľúčová trpezlivosť a vzájomná ohľaduplnosť vodičov. „Mesto a príslušné orgány pracujú na riešení situácie čo najefektívnejšie a v najkratšom možnom čase,“ pokračovali policajti, ktorí zároveň apelovali na vodičov, aby zvážili alternatívne spôsoby dopravy, ako napríklad vlakovú.

Rady polície

V prípade, že budete úsekom prechádzať, rátajte so zdržaním. Zároveň nezabudnite na všeobecné zásady pri jazde v kolóne resp. v prípade dopravnej zápchy:

  • skúsení vodiči vedia, ako sa zachovať, keď sa blížite ku koncu kolóny – jednoducho zapnete výstražné smerovky a sledujete situáciu pred sebou aj za sebou
  • zachovajte pokoj a nebuďte agresívni, tým nikomu (a ani sebe) nepomôžete
  • vždy si v kolóne nechajte priestor na istý reakčný čas, alebo v prípade, že by potrebovalo prejsť vozidlo záchranných zložiek
  • počúvajte dopravný servis, alebo využívajte dopravné mobilné aplikácie
  • nezabúdajte na pitný režim, majte po ruke pitnú vodu
  • nejazdite na palivovú rezervu, sledujte technický stav vozidla, v prípade elektromobilov úroveň batérie

„Vodičom ďakujeme za pochopenie a spoluprácu pri dodržiavaní dopravných predpisov a odporúčaní,“ dodali policajti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

RIMAVSKÁ SOBOTA: DOPRAVU KOMPLIKUJÚ STAVEBNÉ PRÁCE V ČASTI SOBÔTKA Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Tuesday, April 30, 2024

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM