Jakub Forgács Krimi

Po náraze sa ZRANILA dvojica na motorke: Vodičovi auta zadržali vodičák a nie prvýkrát, FOTO

Počas odbočovania vodič podľa slov polície pravdepodobne nedal prednosť prichádzajúcemu motocyklu Honda a došlo k zrážke.

Ilustračný obrázok k článku Po náraze sa ZRANILA dvojica na motorke: Vodičovi auta zadržali vodičák a nie prvýkrát, FOTO
3
Galéria

V nedeľu (28.4.) okolo 14.45 hod. došlo v Lučenci na ceste I/75 v križovatke ulíc Haličská cesta a Dukelských hrdinov k dopravnej nehode. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti. „Podľa predbežných zistení z miesta nehody tu 36 – ročný vodič na vozidle VW Passat odbočoval vľavo na Haličskú cestu, pričom v tom čase vliekol za vozidlom na ťažnom lane osobné auto Opel Corsa, vedené 35 – ročnou vodičkou,“ uviedli.

Opakovanie prišiel o vodičák

„Počas úkonu odbočovania pravdepodobne nedal prednosť prichádzajúcemu motocyklu Honda, vedeného 26 – ročným vodičom a došlo k zrážke. Pri nehode sa ľahko zranil vodič motocykla a jeho spolujazdkyňa utrpela zranenia s predpokladanou dobou liečby nad 42 dní,“ opísali muži zákona.

U vodičov vozidiel a motocykla nebolo po nehode zistené požitie alkoholu. „Na základe fyzických reakcií a príznakov však policajti vyzvali vodiča VW Passat, aby sa podrobil lekárskemu vyšetreniu spojenému s odberom a vyšetrením krvi a iného biologického materiálu, či nie je ovplyvnený návykovou látkou. Prvotné vyšetrenie – skríning potvrdil prítomnosť psychotropných látok amfetamínu, extázy a metamfetamínu, následne mu bola odobratá vzorka krvi, ktorá bude zaslaná na ďalšie skúmanie,“ pokračovali policajti.

„Policajti tomuto vodičovi zadržali vodičský preukaz a vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. V tomto prípade ide o vodiča, ktorý už mal 3× uložený v priestupkovom konaní zákaz činnosti viesť motorové vozidlá (2011/2013/2023),“ spomenuli so slovami, že vodičák mu bol naposledy vrátený koncom roka 2023.

Polícia chystá opatrenia

Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania a vzhľadom na nepriaznivý vývoj nehodovosti na našich cestách vyzývajú policajti vodičov k zodpovednosti. „Polícia pripravuje viacero dopravno-bezpečnostných opatrení na mesiace máj a jún, pričom voči vodičom pod vplyvom alkoholu či omamných a psychotropných látok bude v zmysle zákona postupovať nekompromisne,“ dodali na záver.

Zábery z miesta nehody nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Vodičovi zadržali po nehode vodičák a nie prvýkrát
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM