Jakub Forgács Správy

Lučenecká primátorka ocenila príslušníkov mestskej polície: Funguje už 30 rokov, FOTO

Alexandra Pivkov8 prijala aj príslušníkov, ktorí stáli v roku 1991 pri zrode mestskej polície.

Ilustračný obrázok k článku Lučenecká primátorka ocenila príslušníkov mestskej polície: Funguje už 30 rokov, FOTO
4
Galéria

Pri príležitosti 30. výročia založenia Mestskej polície v Lučenci boli ocenení najdlhšie slúžiaci príslušníci. „Ocenila som aj terajšieho náčelníka mestskej polície Jána Tučeka, ako aj celý kolektív mestskej polície za ich prácu v prospech nášho mesta a celej spoločnosti,“ uviedla v piatok na sociálnej sieti lučenecká primátorka Alexandra Pivková.

Štyria náčelníci

Mestská polícia je podľa slov Pivkovej dôležitou súčasťou samosprávy ako takej. „Najmä vo vzťahu k bezpečnosti, ochrane zdravia a udržiavaniu verejného poriadku. Dnes som prijala aj príslušníkov, ktorí stáli v roku 1991 pri zrode mestskej polície. Chcela som im touto cestou poďakovať za 30 rokov ich neúnavnej práce v prospech nášho mesta,“ uviedla Pivková.

Ako spomenula, od vzniku MsP Lučenec sa doposiaľ v riadení polície vystriedali štyria náčelníci: Pavel Čeman, Zoltán Šalgo, Milan Pješčák a Ján Tuček.

Ďalšie aktuálne správy

Od 1. mája 1991

„Mestská polícia v Lučenci sa zameriava na verejný poriadok v obci a ochranu majetku občanov mesta. So štátnou políciou spolupracujeme aj v oblasti cestnej dopravy. Náš záber je veľmi široký. V počiatkoch nás bolo päť plus náčelník. Časom však bolo potrebné stavy rozšíriť,“ povedal náčelník Ján Tuček s tým, že v súčasnosti má MsP Lučenec celkom 25 zamestnancov.

Medzi ocenených príslušníkov, ktorí vykonávajú prácu mestského policajta od vzniku MsP Lučenec, teda od 1.5.1991, patrí Vladimír Bella a Ľubomír Antalík. „V roku 1991 sa robilo výberové konanie. Pre mňa to v tom čase bola výzva, niečo nové. Bola to šanca spraviť niečo pre mesto aj pre celú spoločnosť. Robíme s ľuďmi, čo je práca živá a rôznorodá,“ uviedol Vladimír Bella.

„Počas výkonu našej práce sa musí človek veľa prispôsobovať aktuálnej situácii a ľuďom. Spomínam si, že pri nástupe do polície bol hneď môj prvý prípad vražda. Takže od toho momentu až doteraz to muselo byť, a aj bolo vždy len lepšie,“ uzavrel Ľubomír Antalík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Lučenca

V OBRAZOCH: Lučenecká primátorka ocenila príslušníkov mestskej polície
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM