Jakub Forgács Správy

O voľby prejavili záujem aj stovky Bystričanov spoza hraníc: Voliť budú aj z poriadne exotických destinácií

Nie každý Banskobystričan má tú možnosť, odvoliť v marcových parlamentných voľbách vo svojej domovine. Viacerí preto požiadali o voľby poštou. Zisťovali sme, koľko z nich splnilo podmienky a z akých krajín budú hlasovať.

Ilustračný obrázok k článku O voľby prejavili záujem aj stovky Bystričanov spoza hraníc: Voliť budú aj z poriadne exotických destinácií
Zdroj: Dnes24.sk

„Zaevidovali sme 570 žiadateľov s trvalým pobytom v Banskej Bystrici, ktorých žiadosti o voľby poštou boli v poriadku. Tých sme vlastne aj vybavili,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 Marta Čellárová, vedúca Matričného úradu a ohlasovne pobytu so slovami, že žiadostí bolo viacej, ale keďže prišli po termíne, teda nesplnili zákonnú povinnosť, už ich ani nepočítali.

„Najviac zo zaevidovaných žiadateľov bolo z Českej republiky, Veľkej Británie a Írska. Žiadosti však prišli aj z Mexika, Indie, Indonézie a Nového Zélandu,“ dodala.

Momentálne sa podľa jej slov spracovávajú obálky, ktoré budú zaslané do zahraničia. „Musíme im poslať návratné obálky aj s hlasovacími lístkami a obálkou, ktorá sa priradí tomu okrsku, do ktorého patria podľa trvalého pobytu,“ dodala Čellárová.

Čítajte tiež:

Parlamentné voľby sa blížia a na svete je už dôležitý rozpis: Kto kde v Bystrici bude voliť?

Blížiace sa parlamentné voľby v číslach: Štát budú stáť milióny eur!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM