Jakub Forgács Správy

Chcete rozhodovať o PENIAZOCH mesta? Bystrica vám dáva ŠANCU

Ide o nástroj na vytvorenie priestoru pre realizáciu projektov obyvateľov – jednotlivcov i skupín s trvalým pobytom v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Chcete rozhodovať o PENIAZOCH mesta? Bystrica vám dáva ŠANCU
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V stredu, 8. marca 2023 sa uskutoční v Cikkerovej sieni Radnice na Námestí SNP 1 prvé diskusné fórum tohtoročného participatívneho rozpočtu. Súčasťou stretnutia bude prezentácia víťazných projektov z roku 2021, ktoré sa realizovali vlani, nastavenie tém a výšky dotácie pre súčasný rok, ako aj voľba novej koordinačnej rady. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

Participatívny rozpočet je súčasťou rozpočtovej politiky mesta od roku 2014, kedy sa uskutočnil jeho nultý ročník. Ide o nástroj na vytvorenie priestoru pre realizáciu projektov obyvateľov – jednotlivcov i skupín s trvalým pobytom v Banskej Bystrici. Cieľom je skvalitniť život verejnosti a vytvoriť podmienky, ktoré zodpovedajú jej potrebám v rôznych oblastiach:

  • Zeleň v meste a verejné priestranstvá,
  • Aktívne občianstvo, komunitný rozvoj a celoživotné vzdelávanie,
  • Kultúra a kreatívny priemysel,
  • Šport, pohybové aktivity a zdravý životný štýl.

„Ide sa o demokratické, otvorené a spoločné využívanie financií z rozpočtu pre zlepšenie mesta i komunity. O tom, akým smerom sa bude bude uberať aktuálny ročník, sa bude diskutovať v druhú marcovú stredu o 17.00 h. Veríme, že vďaka aktívnym obyvateľom sa opäť podaria zrealizovať ďalšie kvalitné projekty v prospech nášho mesta,“ dodala Adamovičová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM