Jakub Forgács Správy

Šokujúce VIDEO z Pochodu za mier: Bol agresorom učiteľ?

V tejto chvíli kraj zisťuje priamo od vedenia školy, či muž, ktorý mal byť účastníkom zachytených udalostí, je jej zamestnancom.

Ilustračný obrázok k článku Šokujúce VIDEO z Pochodu za mier: Bol agresorom učiteľ?
Zdroj: Ovciansky Tribunal

Pochody za mier sa už niekoľko dní konajú po celom Slovensku. Prezentujú sa sloganom: „Za mier a neutralitu – nechceme vojnu, nech stíchnu zbrane a prehovoria ľudia.“ Internetom už niekoľko dní koluje video z jedného z pochodov, ktorý sa konal 10. februára v Lučenci.

Video zachytáva študenta s ukrajinskou vlajkou, ktorého účastníci pochodu častujú vulgarizmami, hrozia mu bitkou a dochádza aj k strkanici. V piatok sa k celej udalosti vyjadril na sociálnej sieti aj Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK).

Bol agresorom učiteľ?

„BBSK odsudzuje všetky prejavy násilia, netolerancie a nenávisti a od začiatku vojny na Ukrajine poskytuje ukrajinským utečencom pomoc a podporu,“ píše sa v stanovisku kraja. „Udalosti, ktoré zachytáva zverejnené video z Pochodu za mier v Lučenci, a ktorých mal byť účastný aj učiteľ strednej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK, považujeme za mimoriadne závažné,“ uvádza.

V tejto chvíli kraj zisťuje priamo od vedenia školy, či muž, ktorý mal byť účastníkom zachytených udalostí, je jej zamestnancom. „V prípade, že sa preukáže, že agresorom bol naozaj učiteľ strednej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK, budeme žiadať vedenie školy o maximálne vyvodenie zodpovednosti voči jeho osobe,“ dodáva BBSK.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: YouTube.com

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM