Správy

Šanca pre ukrajinské deti vo Zvolene: Vďaka TOMUTO projektu sa ľahšie začlenia

Projekt vytvára bezpečný priestor pre stretávanie mladých ľudí z Ukrajiny a Slovenska prostredníctvom športových a umeleckých aktivít.

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre ukrajinské deti vo Zvolene: Vďaka TOMUTO projektu sa ľahšie začlenia
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Približne 50 ukrajinských detí a ich 20 matiek je aktuálne vo Zvolene zapojených do projektu Nádej v komunite, ktorý má za cieľ ich integráciu do nového sociálneho prostredia. Projekt realizuje občianske združenie Quo vadis v spolupráci s mestom Zvolen a centrom mladých Space. Pre TASR to uviedla zástupkyňa združenia Denisa Sciranková.

Športové aktivity

Projekt sa realizuje od decembra 2022 do marca 2023. „Vytvára bezpečný priestor pre stretávanie mladých ľudí z Ukrajiny a Slovenska prostredníctvom športových a umeleckých aktivít,“ priblížila Sciranková.

Pohybové a športové aktivity realizujú tréneri, kvalifikovaní inštruktori formou dobrovoľníckej činnosti s participáciou pedagógov CVČ Quo vadis za účasti členov záujmových krúžkov, členov centra mladých Space. „Celé naše spoločné komunitné športové snaženie ukončíme v záverečnom výstupe s názvom Deň športu a ľudí dobrej vôle,“ pripomenula členka združenia.

V úlohe umelcov

Umelecké a terapeutické činnosti realizujú kvalifikovaní lektori formou dobrovoľníckej činnosti s participáciou pedagógov ZUŠ Quo vadis. Zároveň sa pre mamičky a ich deti realizujú Montessori dielne či tvorivé tematické dielne.

„Spoločné komunitné umelecké snaženie ukončíme v záverečnom výstupe s názvom Budúcnosť pre Ukrajinu, a to výstavou výtvarných prác v Podpolianskom osvetovom stredisku vo Zvolene. Výťažok z predaja týchto prác bude venovaný organizácii, ktorá sa zaoberá podporou utečeneckej krízy na Ukrajine,“ doplnila informácie Sciranková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM