Jakub Forgács Rôzne

Bystričania sa vo veľkom objímajú: Pozrite si fotky priamo z ulíc nášho mesta!

V meste pod Urpínom prebieha intenzívne objímanie sa. Snahou mladých ľudí, ktorí sa na ňom podieľajú, je v rámci celoslovenskej akcie Hug Day prekonať aktuálny rekord. Pozrite sa, ako im to ide!

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa vo veľkom objímajú: Pozrite si fotky priamo z ulíc nášho mesta!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie Hug Day 2014 odštartovalo dnes o desiatej v mnohých slovenských mestách. Odvážna myšlienka mladých ľudí neminula ani Banskú Bystricu. Ako sme vás už informovali pred pár dňami, snahou organizátorov je prekonať minuloročný rekord v počte rozdaných objatí, ktorých rok 2013 priniesol viac ako 58 000.

Náš štáb zašiel medzi mladých ľudí na námestie, ktorých sme od úvodných hodín našli aktívne objímajúcich sa. Zastavujú neznámych okolidúcich a ponúkajú im čosi nádherné – objatie. Snažia sa však zapájať nielen náhodných okoloidúcich, ale zavítajú aj do najrôznejších prevádzok – kníhkupectva, pekárne, či lekárne. Hromadnému objatiu sa nevyhli ani Mariánsky stĺp či fontána na Námestí SNP.

„V Banskej Bystrici máme aktuálne 35 dobrovoľníkov, ktorí rozdávajú objatia medzi nákupným centrom Europa a Námestím Slobody. Plánujeme zavítať aj na Mestský úrad a vyobjímať pracovníčky, ale aj viceprimátorku s primátorom,“ uviedol pre portál Bystrica24.sk Jaroslav Dodok, organizátor podujatia Hug Day 2014, ktorý doplnil, že väčšina ľudí reaguje nadšene a odchádza s úsmevom.

„Je to skvelá akcia a títo študenti si zaslúžia obdiv, že obetujú svoj čas, aby niekomu priniesli radosť. Pretože niekedy stačí naozaj aj to objatie a deň je krajší,“ povedala nám pani Jana (38), ktorá sa tiež nechala vystískať. „O rok by som sa do tohto projektu určite rada zapojila aj ja, veľmi sa mi páči,“ doplnila ju gymnazistka Miška (17).

Pozrite si fotky z tejto výnimočnej akcie v našej fotogalérii!

V uliciach Banskej Bystrice sa rozdávajú objatia zadarmo
20
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM