Jakub Forgács Správy Samospráva

VIZUALIZÁCIE: Bystrica hľadá zhotoviteľa na revitalizáciu vnútrobloku na Fončorde

Zastarané športoviská nahradia nové plochy na športovanie pre deti každého veku, pribudnú komunitné záhrady a prvky tienenia, obnovia sa chodníky a vysadených bude 110 stromov rôzneho druhu.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: Bystrica hľadá zhotoviteľa na revitalizáciu vnútrobloku na Fončorde
3
Galéria

Mesto sa v týchto dňoch pripravuje na spustenie revitalizácie vnútrobloku medzi Tatranskou a Sitnianskou ulicou v Sásovej, o čom bude obyvateľov podrobnejšie informovať už v najbližšom čase. Zároveň samospráva hľadá zhotoviteľa na rekonštrukciu vnútrobloku medzi Tulskou ulicou, Moskovskou ulicou a Kyjevským námestím s rozlohou 14-tisíc metrov štvorcových. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

„Ak bude priebeh verejného obstarávania bez problémov, so stavebnými prácami by sa mohlo začať už toto leto,“ uviedla.

Vyjadrili sa aj Fončorďania

Na tému revitalizácie vnútrobloku na Fončorde, pozdĺž obytných panelákov na Tulskej ul. 1 – 11 a 13 – 35 sa stretlo vedenie mesta s obyvateľmi dvakrát ešte v roku 2018. „Na prvom stretnutí odprezentovala architektka prítomným záujemcom celkový zámer obnovy, ku ktorém umohli vyjadriť svoj názor. Pripomienky následne do projektu zapracovala,“ pokračovala hovorkyňa.

„S prerobeným zámerom už boli Fončorďania spokojní, preto verím, že nájdeme kvalitného zhotoviteľa, ktorý premení projekt na skutočnosť. Zastarané športoviská nahradia nové plochy na športovanie pre deti každého veku, pribudnú komunitné záhrady a prvky tienenia, obnovia sa chodníky a vysadených bude 110 stromov rôzneho druhu. Som presvedčený, že vo finále vznikne atraktívna voľnočasová zóna pre všetkých,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Ďalšie aktuálne správy

V revitalizovanom vnútrobloku pribudnú podľa slov Marhefkovej stojany na bicykle, smetné koše, lavičky, fontánka na pitie, fitness prvky, work-out zostava, stôl s lavicami, šachový stolík, kolotoč, hojdačka, ping-pong, stena pre sprejerov, malý amfiteáter a mnoho iného. „Celková výška stavebných prác, obnovy a výsadby zelene pred verejným obstarávaním je 995 187,76 eur, z toho nenávratný finančný príspevok, ktorý samospráva získala predstavuje 760-tisíc eur. Spolufinancovanie mestom sa pohybuje na úrovni cca 235-tisíc eur,“ dodala hovorkyňa.

Vizualizácie plánovanej revitalizácie si môžete pozrieť na záberoch v priloženej galérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

VIZUALIZÁCIE revitalizácie vnútrobloku na Tulskej ulici na Fončorde
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM