Jakub Forgács Správy

Na území okresu Banská Bystrica bola vyhlásená mimoriadna situácia: Kde hrozia zosuvy?

Pri ceste do neďalekej obce došlo podľa Referátu krízového riadenia k odkrytiu časti svahu, pričom sa pri ďalších zrážkach javí ako nestabilný a uvoľňujú sa z neho súčasti svahu.

Ilustračný obrázok k článku Na území okresu Banská Bystrica bola vyhlásená mimoriadna situácia: Kde hrozia zosuvy?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

V dôsledku dlhotrvajúcich a výdatných dažďov došlo počas dňa 17. mája 2021 k zosuvu pôdy na cestné teleso cesty III. triedy č. III/2434 do obce Králiky po ľavej strane na rozhraní katastrov mesta Banská Bystrica a obce Králiky. Informuje o tom Referát krízového riadenia na oficiálnom webe mesta.

Ako sa uvádza na stránke, došlo k odkrytiu časti svahu, pričom sa svah pri ďalších zrážkach javí ako nestabilný a uvoľňujú sa z neho súčasti svahu.

Zároveň možno podľa slov Referátu krízového riadenia konštatovať, že erózia svahu predstavuje zvýšené riziko ďalšieho zosuvu svahu spojeného s vyvrátením stromov pri ďalších dažďových zrážkach alebo v prípade silného vetra.

Ďalšie aktuálne správy

„Na základe uvedených skutočností v zmysle §14 ods. 4 zákona NR SR č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľstva v znení neskorších predpisov a odporúčanie Krízového štábu Okresného úradu Banská Bystrica, vyhlásil prednosta Okresného úradu Banská Bystrica dňa 24. mája 2021 o 14.30 hod. mimoriadnu situáciu na území okresu Banská Bystrica,“ píše sa na webe.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj to, ako vyzerala hladina Hrona po minulotýždňových výdatných dažďoch.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Hladina Hrona stúpala, v Bystrici postavili protipovodňové bariéry
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM