Jakub Forgács Kultúra

V Bystrici začne fungovať NOVINKA: Jedna vstupenka vás dostane na niekoľko miest

Banskobystrický samosprávny kraj prichádza s MÚZPAS-om, platí ako vstupenka do piatich kultúrnych stánkov

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici začne fungovať NOVINKA: Jedna vstupenka vás dostane na niekoľko miest
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Návštevníci Banskej Bystrice a blízkeho okolia môžu počas nadchádzajúcej turistickej sezóny využiť atraktívnu novinku – dvere do Stredoslovenského múzea, Stredoslovenskej galérie, Múzea Slovenského národného povstania, Poštového múzea a do Slovenského múzea máp v Kynceľovej im otvorí MÚZPAS, ktorý bude platiť ako zvýhodnená vstupenka. Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK.

„MÚZPAS pripravil BBSK v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Stredné Slovensko a Mestom Banská Bystrica. Za zvýhodnenú cenu 10 eur umožní od 1. júna do 30. septembra navštíviť spomínané štyri múzeá a galériu,“ povedal vedúci oddelenia kultúry Úradu BBSK Peter Černek.

MÚZPAS má atraktívnu grafickú podobu, praktický formátA6 a na rozdiel od bežných vstupeniek prináša aj informácie o zapojených kultúrnych stánkoch, a to nielen v slovenčine, ale aj v angličtine. Slúžiť tak môže aj ako zaujímavý suvenír, do ktorého jeho držitelia získajú aj pečiatky za navštívenie expozícií.

Ďalšie aktuálne správy

„Ak má múzeum alebo galéria viac expozícií, vyberte si len jednu z nich, v ktorej sa preukážete MÚZPAS-om. MÚZPAS vás oprávňuje na jednu návštevu do každej zapojenej inštitúcie a platí pre jednu osobu. Vstupenka k zážitkom bude v predaji v jednotlivých múzeách a galérii od 1. júna,“ uzavrel Peter Černek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM