Jakub Forgács Rôzne Správy

Veselý výtvor bystrických maturantov. V socialistickom duchu sparodovali známy film

Kreativita maturantom rozhodne nechýba. Pred pár dňami uzrelo svetlo sveta ďalšie vydarené video. Veď pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku Veselý výtvor bystrických maturantov. V socialistickom duchu sparodovali známy film
6
Galéria
Zdroj: Katka Tomášiková

Maturitné videá sú stále IN. Aj študenti 5.L z banskobystrického Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského natočili prednedávnom veselé kradnutie a pečatenie triednej knihy. Celé sa nesie v socialistickom duchu, ako paródia na známy film Učiteľka.

Zdroj: YouTube.com

„Dlhšiu dobu sme zvažovali, akú tému si vybrať. Všetkým sa nám veľmi páči téma retro, ale prišlo nám, že bola v minulosti už mnohokrát použitá. Pomáda alebo 20. roky minulého storočia sa objavujú na stužkových každý rok. Nám však napadlo, pozrieť sa na socializmus,“ povedala pre spravodajský portál Bystrica 24 maturantka Katarína Paľová, ktorá, hoci túto dobu nezažila, so spolužiakmi čerpala inšpiráciu práve z minuloročného filmu Učiteľka.

„Na samotnom scenári sme pracovali asi tri týždne vždy, keď sme mali voľnú hodinu. Najviac práce nás však čakalo až v samotný týždeň natáčania. S rekvizitami nebol problém, keďže naša škola ešte stále skladuje staré lavice. Na druhej strane, oblečenie sme hľadali na povalách či komodách našich starých rodičov,“ pokračovala Paľová. Samotné natáčanie potom trvalo jeden deň ale pred finálnou verziou sa film vrátil do strižne ešte trikrát.

„S účinkovaním profesorov nebol najmenší problém, dokonca by som povedala, že si ten návrat do minulosti aj trochu užívali. Naše profesorky sú na účinkovanie vo videách zvyknuté, nebola to totiž naša prvá spolupráca,“ vysvetlila so slovami, že už od prvého ročníka na bilingválnej sekcii tvorili videá neoddeliteľnú súčasť ich štúdia.

„Celé natáčanie sa nieslo v dobrej nálade, veľa sme sa nasmiali, ale najlepší moment bolo samotné pečatenie. Vosk bol príliš horúci, a naša pečať vyrobená s plastelíny sa nám rozpadla,“ dodala Paľová so slovami, aby budúce ročníky radšej zostali pri klasickom zemiaku.

Pozrite si vydarené video bystrických maturantov, ako aj zábery z natáčania!

V OBRAZOCH: Natáčanie maturitného videa bystrických gymnazistov
6
Galéria
Zdroj: Katka Tomášiková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM