Ivana Kováčiková Správy

Veľkolepý projekt Bystrické more. Dostane šancu od súčasného vedenia mesta?

V Bystrici boli kedysi veľké plány! Pod Urpínom mala vyrásť celoročná vodná atrakcia, na Slovensku nevídaná. Má ešte šancu?

Ilustračný obrázok k článku Veľkolepý projekt Bystrické more. Dostane šancu od súčasného vedenia mesta?
Zdroj: Fischer Partners

Vízia mať Bystrické more bola predstavená už v roku 2013. Plážové kúpalisko chcelo bývalé vedenie prekryť veľkou kupolou a chýbať nemali palmy, piesok, umelé vlnobitie a morská voda k tomu. „Mesto chcelo realizáciou štúdie uskutočniteľnosti možnej investície na plážovom kúpalisku získať definitívnu odpoveď na časté otázky mestských poslancov a tiež samotných obyvateľov, na ďalší možný rozvoj plážového kúpaliska. Mesto ohľadom možného ďalšieho rozvoja kúpaliska oslovovalo potenciálnych investorov," uviedol vtedajší hovorca primátora Gogolu.

Následne sa však situácia zmenila. „Finančná podpora vo výške 30 000 eur pre štúdiu uskutočniteľnosti projektu „More“, bola presunutá na opravu výtlkov,“ uviedol vtedajší primátor. V rámci oddlžovania mesta sa prostriedky presunuli a inú oblasť a rozvoj plážového kúpaliska sa odložil. Plánu sa však mesto nevzdalo a zdôrazňovalo prílev nových pracovných miest aj potenciál danej oblasti. „Táto oblasť je výnimočná, pretože je to jeden celistvý športovo-relaxačný areál," povedal projektant Pavol Fisher, ktorý predstavil vizualizáciu projektu.

Zaujímal nás aktuálny stav projektu Bystrické more, preto sme sa pýtali kompetentných. „Vedenie mesta Banska Bystrica neplánuje pokračovať v uvedenom projekte,“ uviedla stručne vedúca kancelárie primátora, Monika Pastuchová

Plážové kúpalisko od čias veľkolepého projektu prešlo viacerými zmenami.Rozši­rovali sa chodníky, novinkou boli aj solárne sprchy. Pribudol asfaltový IN-line okruh pre korčuliarov a bežcov. O tohtoročných novinkách sme vás informovali ešte pred samotným otvorením sezóny. Momentálne je jeho prevádzka ovplyvnená výkyvmi počasia. „Víkendy by sme chceli mať otvorené už stále. V rámci pracovných dní, ak nebude pršať a nebude príliš chladno, budeme otvorení aj cez týždeň,“ upresnila otváraciu dobu Denisa Berkis, marketingová manažérka kúpaliska.

Čítajte tiež:

Veľký PREHĽAD cien kúpalísk: Koľko zaplatíme za vodné radovánky v Bystrici a okolí?

10 tipov z redakcie: Najlepšie, čo Bystrica ponúkne počas týždňa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM