Marcel Mojžiš Rôzne

Vlnobitie, slaná voda a k tomu palmy: Bystrica chce mať vlastné more!

Morská voda, pláž, vlnobitie aj tropické palmy. Tak by to mohlo vyzerať podľa radnice na plážovom kúpalisku v Banskej Bystrici. Magistrát preto chce vypracovať štúdiu, ktorá má ukázať, či je takáto vízia reálna.

Banská Bystrica chce mať vlastné „more“. Víziou je prekryť pláž na banskobystrickom kúpalisku veľkou kupolou, v ktorej nájdete všetko, čo k typickému slneniu sa pri mori patrí. Chýbať by nemali palmy, piesok, umelé vlnobitie a morská voda k tomu.

Je to reálne?

Či je takáto vízia v meste pod Urpínom reálna by mala ukázať štúdia uskutočniteľnosti rekonštrukcie plážového kúpaliska. „Mesto chce realizáciou štúdie uskutočniteľnosti možnej investície na plážovom kúpalisku získať definitívnu odpoveď na časté otázky mestských poslancov a tiež samotných obyvateľov, na ďalší možný rozvoj plážového kúpaliska. Mesto ohľadom možného ďalšieho rozvoja kúpaliska oslovovalo potenciálnych investorov, ktorí priamo vyžadovali uskutočnenie takejto štúdie,“ povedal pre portál Bystrica 24 hovorca primátora Filip Roháček.

Štúdia by mala priniesť jasnú odpoveď, či môže mať uskutočnenie „projektu more“ v Bystrici ekonomickú návratnosť a aké sú celkové východiská na jeho realizáciu. „V súvislosti s možnou budúcnosťou plážového kúpaliska mesto komunikovalo aj so súčasným nájomcom, ktorý je naklonený spolupráci v prípade príchodu väčšieho investora,“ vysvetlil Roháček.

Ako v Japonsku…

Podobný projekt prekrytého mora, aký v pracovnej verzii zvažuje banskobystrická samospráva už existuje a to v japonskom meste Miyazaki. Volá sa Seagaia ( viď foto ). Či niečo také napokon vyrastie aj pod Urpínom, tak ukážu až výsledky štúdie a ďalšia budúcnosť.

A čo si o týchto veľkolepých plánoch radnice myslíte vy? Pošlite nám váš názor na mail mojzis@global24.sk, tie najzaujímavejšie postrehy uverejníme na spravodajskej stránke Bystrica 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM