Jaroslav Dodok Rôzne Rôzne

Bystrické kúpalisko odhalilo novinky sezóny: Bude pripomínať Karibik, kedy otvorí brány?

Vďaka príjemným teplotám a slnečnému počasiu už plánujeme, ako si užiť nadchádzajúce leto. Sezónu čoskoro otvoria aj na plážovom kúpalisku a dokonca možno už v máji. Zisťovali sme, čo všetko sa chystá pre návštevníkov na „bystrickej pláži“!

Ilustračný obrázok k článku Bystrické kúpalisko odhalilo novinky sezóny: Bude pripomínať Karibik, kedy otvorí brány?
Zdroj: Dnes24.sk

Ak sa začínate pohrávať s myšlienkami, kam v lete na dovolenku a ako si spríjemniť víkendy tuv Banskej Bystrici, nie ste sami. Aktuálne informácie prichádzajú aj z plážového kúpaliska a mnohých Bystričanov iste potešia.

Prípravy finišujú

"Najneskôr otvárame pláž 1. júna. Všetko je však v takom štádiu, že by sme mohli otvoriť už v sobotu 28. mája,“ uviedla pre Bystrica24.sk Denisa Berkis, marketingová manažérka kúpaliska. Na letnú sezónu sa dôkladne pripravujú.

Majiteľom sa do dnešného dňa podarilo vyčistiť jazero a zabetónovali sa škáry aj jeho dno. "Zakúpili sme aj dve špeciálne fontány, ktoré budú napomáhať cirkulácii vody,“ informovala Berkis. Tie majú zabrániť v tvorbe rias na hladine. Keďže minulý rok otvorili na kúpalisku aj wakebording, hladina jazera je pravidelne narušená a rias je omnoho menej.

500 nových slnečníkov

"Tento týždeň sa čistia bazény, zväčšujeme taktiež chodníky po celom areáli, kosíme trávu a upravujeme okolité terény,“ predstavuje rozsah prác Denisa Berkis. Do poriadku sa dáva taktiež inline dráha, pretože už od budúceho týždňa bude otvorená pre verejné korčulovanie.

Tento týždeň sa podľa jej slov čistia bazény. Taktiež sa zväčšujú chodníky po celom areáli, upravujú sa terény. „Zastrešuje sa detský bazén. Kosia sa trávniky, upravuje inline dráha, aby sa ľudia mohli už budúci víkend korčulovať,“ povedala manažérka.

Pobyt na plážovom kúpalisku spríjemní aj viac ako 500 nových slnečníkov v žltej a oranžovej farbe. „Budú to také karibské slnečníky, takže spestria celý areál,“ prezradila Berkis. Okrem nich budú k dispozícii aj lehátka. Minulý rok sa neušli každému, preto platí, že kto prvý príde, ten skôr má.

Zmení sa aj výška vstupného? To je otázka, na ktorú nám pracovníci plážového kúpaliska ešte nevedeli odpovedať. Vstupné je v štádiu riešenia, podľa našich informácií by sa však radikálne meniť nemalo.

FOTO: Nápad bystrických študentiek sa vydaril. Chorým odovzdali stovky kníh!

FOTO: Pri Bystrici otvorili prvú verejnú cyklonabíjačku. Krst vodou priamo z prameňa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM