Jakub Forgács Správy

V Radvani aj v Podlaviciach vyrástli nové ihriská. Poslúžia žiakom aj verejnosti, FOTO

Aj napriek tomu, že nové multifunkčné ihriská patria pod správu danej školy, v popoludňajších hodinách ich po dohode s vedením môžu ľudia využívať na tréningy alebo rôzne voľnočasové aktivity.

Ilustračný obrázok k článku V Radvani aj v Podlaviciach vyrástli nové ihriská. Poslúžia žiakom aj verejnosti, FOTO
21
Galéria
Zdroj: TASR

Nové multifunkčné ihriská na banskobystrických sídliskách Radvaň a Podlavice odovzdalo v pondelok mesto do užívania. Hoci sú to športové priestory pri základných školách (ZŠ) a slúžia v čase vyučovania školákom, cieľom je, aby ich využívala čo najširšia verejnosť.

„Zámerom mesta je podpora pohybu u žiakov i verejnosti. Aj napriek tomu, že ihriská patria pod správu danej školy, v popoludňajších hodinách ich po dohode s vedením môžu ľudia využívať na tréningy alebo rôzne voľnočasové aktivity. Otvorené budú aj počas letných mesiacov a veríme, že okrem školy sa o ne budú starať i samotní obyvatelia, aby boli funkčné čo najdlhšie,“ konštatoval prednosta Mestského úradu v Banskej Bystrici Martin Adamec s tým, že mesto sa zameriava na obnovu športovísk už od roku 2015.

Nové moderné ihrisko vyrástlo pri ZŠ Radvanská 1 už pred štyrmi rokmi. Vlani vláda poskytla dotáciu vo výške 450 000 eur na väčšie úpravy, ktoré mu dali viacúčelový rozmer. Vybudoval sa tam bežecký ovál, sektory, ihrisko pre malý futbal, záchytné oplotenie a nainštalovaný bol mobiliár areálu. Práce sa ďalej zamerali na spevnené plochy a prístupové cesty.

Veľký dopyt po športovom areáli bol tiež v Podlaviciach. Účelný a moderný priestor vznikol pri ZŠ J. G. Tajovského, projekt financovalo mesto z vlastných zdrojov.

Po verejnom obstarávaní magistrát ušetril takmer 90 000 eur a konečná suma projektu sa pohybuje vo výške takmer 202 000 eur. Neupravenú plochu pri škole nahradili viacúčelovým ihriskom. Jeho súčasťou sú stĺpy a siete na volejbal či tenis, basketbalové koše a bránky na hádzanú alebo malý futbal. V areáli sa nachádza fitness a workout zóna, kde môžu žiaci a návštevníci využiť eliptický, veslovací či jazdecký trenažér a posilňovací stroj na hrudník a workout zostavu na rôzne cviky.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z otvorenia nových športovísk ZŠ Radvanská!

V OBRAZOCH: Športové areály v Radvani a Podlaviciach
21
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM