Šport Správy

Športovou osobnosťou Bystrice je Vlhová: PREHĽAD, komu všetkému mesto udelilo ocenenia

V seniorskej kategórii si ocenenie okrem Vlhovej prevzala aj biatlonistka Paulína Bátovská Fialková a futbalista Marek Hamšík.

Ilustračný obrázok k článku Športovou osobnosťou Bystrice je Vlhová: PREHĽAD, komu všetkému mesto udelilo ocenenia
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najúspešnejší športovci uplynulého roka sa vo štvrtok podvečer stretli v Robotníckom dome v Banskej Bystrici na odovzdávaní ocenení Najlepší športovci mesta.

Pocta pre Vlhovú

Ako informoval Miroslav Strelec z kancelárie primátora, najväčší úspech zaznamenala alpská lyžiarka Petra Vlhová, športovkyňa banskobystrického VŠC Dukla, ktorú ocenili titulom Športová osobnosť mesta Banská Bystrica za rok 2022. Na zimných olympijských hrách v čínskom Pekingu sa tešila zo zisku zlatej olympijskej medaily.

Ocenení športovci

V seniorskej kategórii si ocenenie okrem Vlhovej prevzala aj biatlonistka Paulína Bátovská Fialková a futbalista Marek Hamšík. V rovnakej kategórii, ale v neolympijských disciplínach, uspela zlatá medailistka a zápasníčka MMA Veronika Smolková a kulturista Michal Mokoš.

V kategórii juniori v olympijských športoch ocenili majstra sveta v biatlone Jakuba Borguľu, džudistu Benjamína Maťašejeho a reprezentanta v bedmintone Petra Petroviča. V neolympijských športoch uspela mladá karatistka Bianka Polónyová.

Medzi športovými kolektívmi zaznamenali najväčšie úspechy kadeti ŠVK Tatran, ale aj extraligoví futsalisti MIBA. V kategórii funkcionár, tréner, pracovník v športe získali ocenenie bývalí úspešní športovci a neskôr aj tréneri lyžovania a biatlonu Ján Solivajs a Ladislav Mundil či rekordérka a halová majsterka Európy v skoku do diaľky Eva Murková.

Sieň slávy

„Galavečer pripomenul aj 100. výročie organizovaného ľadového hokeja v meste, ktorého oslavy vyvrcholili v tomto roku. Zástupcovia HC '05 Banská Bystrica si prevzali z rúk primátora pamätný krištáľový tanier a ďakovný list,“ doplnil Strelec.

Do Siene slávy športovcov vstúpil chodec na 20 kilometrov Pavol Blažek, ktorý je víťazom Majstrovstiev Európy v atletike 1990 v Splite, štvornásobný majster Československa a neskôr funkcionár VŠC Dukla.

„Za reprezentáciu mesta pod Urpínom doma i v zahraničí ďakujem legende bojových športov Vladimírovi Moravčíkovi. Vlani ukončil svoju profesionálnu športovú kariéru a začal sa naplno venovať trénovaniu. Verím, že vychová svojich nasledovníkov, ktorí budú triumfovať nielen na Slovensku,“ zdôraznil primátor Ján Nosko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM