Jakub Forgács Správy

Bystričanov čakalo na ihriskách PREKVAPENIE: Prečo zmizli hojdačky či herná zostava? FOTO

Pri jarnej kontrole detských ihrísk v Bystrici boli zistené nedostatky. V niektorých prípadoch už herný prvok nebolo možné zachrániť.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanov čakalo na ihriskách PREKVAPENIE: Prečo zmizli hojdačky či herná zostava? FOTO
11
Galéria

V poslednom období postupne Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) realizujú na všetkých detských ihriskách na území mesta ročnú prevádzkovú kontrolu herných prvkov. Zistené nedostatky sa následne budú priebežne opravovať a odstraňovať. ZAaRES o tom informuje na sociálnej sieti.

Odstránené hojdačky

„V niektorých prípadoch však už herný prvok nie je možné zachrániť a musíme ho odstrániť. To bol aj prípad hojdačky na detskom ihrisku na Severnej, ktorej drevená konštrukcia rokmi prehnila, nespĺňala požiadavky na bezpečnosť a preto sme ju museli odstrániť. Podobným prípadom bola aj herná zostava na Ružovej ulici, ktorú sme demontovali,“ píše ZAaRES.

Opravy či výmena

Niektorým prvkom však vedia životnosť predĺžiť. Napríklad na ihrisku na Sadovej ulici herný prvok dočasne demontovali a po výmene poškodeného dreva sa osadí späť.

„Postupne budeme hľadať financie na výmenu odstránených prvkov. Zároveň žiadame občanov o pochopenie, nie je v našom záujme obmedzovať počet herných prvkov na detských ihriskách. Prvoradá je bezpečnosť. V prípade otázok a nejasností je najlepšie obrátiť sa priamo na nás ako na správcu detských ihrísk,“ dodáva ZAaRES.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Jarná kontrola detských ihrísk v Bystrici
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM