Jakub Forgács Komunálne voľby

Rozhodlo len pár hlasov. V týchto dedinách Bystrického okresu boli najtesnejšie výsledky

Voľby sú za nami a v mestách a obciach je už jasné, kto im bude nasledujúce štyri roky šéfovať. V niektorých však kandidáti vyhrali len "o fúz".

Ilustračný obrázok k článku Rozhodlo len pár hlasov. V týchto dedinách Bystrického okresu boli najtesnejšie výsledky
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Výsledky komunálnych volieb sú už dobre známe. Avšak len málokto vie, aké rôzne súboje sa v sobotu odohrávali. Kým v niektorých mestách a obciach kandidáti na primátorov a starostov vyhrali s prehľadom, v iných to až také jasné nebolo.

Rozhodne najzaujímavejšie v Bystrickom okrese dopadli voľby v Dolnom Harmanci, kde získali Alena Necpalová (SMER-SD) aj Matúš Vajs (NEKA) zhodne, po 79 hlasov, a tak sa tu voľby budú musieť zopakovať. Tretí kandidát Jaroslav Jánošík (SNS) dostal päť platných hlasov.

Balážoch získal Róbert Chaban (NEKA) 87 hlasov, jeho protikandidát Václav Komora (NEKA) len o 12 menej, teda 75. Zaujímavá situácia bola aj v Čeríne, kde Pavol Kmeť (SMER-SD) so 145 platnými hlasmi predbehol Romana Lenára (SNS), ktorý ich získal iba o 15 menej. Vo Vlkanovej vyhral Antonín Melichar (SaS, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO)) s 296 platnými hlasmi, keď o 16 hlasov predbehol Ľubomíra Longauera (NEKA). Július Kapusta (SNS) dostal dôveru 41 voličov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM