Komunálne voľby

Povolebná reakcia Igora Kašpera: Odkaz Noskovi aj Bystričanom

V boji o primátorský post v Bystrici mal navrch Ján Nosko. Prinášame vám reakciu jeho konkurenta.

Ilustračný obrázok k článku Povolebná reakcia Igora Kašpera: Odkaz Noskovi aj Bystričanom
Zdroj: TASR

Podľa výsledkov, ktoré poskytla mestská volebná komisia, zostáva na poste primátora Banskej Bystrice Ján Nosko (NEKA). V komunálnych voľbách získal podľa informácií z komisie 18 281 hlasov (75,19 %), jeho protikandidát Igor Kašper (Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (oľano),Kresťan­skodemokratic­ké hnutie, Sme rodina – Boris Kollár, Progresívne Slovensko) dostal od Bystričanov 5490 hlasov.

Neúspešný primátorský kandidát Igor Kašper, ktorý však bol zvolený za poslanca mestského zastupiteľstva, reagoval na výsledky volieb na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti. Jánovi Noskovi okrem iného pogratuloval:

"V prvom rade chcem pogratulovať súčasnému primátorovi k znovuzvoleniu. Má naozaj silný mandát, čo treba športovo priznať. Ja sa budem naďalej snažiť, aby naše mesto napredovalo.

Budem rád, ak sa naše programové veci naplnia. Dôležité je pre mňa, ako bude vyzerať mestské zastupiteľstvo. Výsledky o zastupiteľstve v tejto chvíli ešte nemáme, ale dúfam že budeme mať čo najviac ľudí z nášho tímu. Myslím si, že tak ako my, aj pán Nosko bude chcieť aby naše mesto napredovalo.

Budeme upozorňovať na všetko, čo sa bude diať v rozpore so záujmami Banskobystričanov. Na druhej strane, podporíme každú dobrú vec, ktorá sa navrhne. Ak sa stanem poslancom, tak sa budem snažiť naplniť svoj program aj z tejto pozície.

Chcel by som poďakovať v prvom rade mojej rodine, podporovateľom, tímu poslancov a zároveň všetkým Banskobystričanom, ktorí ste mi verili a stáli pri mne. Vážim si každý jeden váš hlas."

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM