Jakub Forgács Komunálne voľby

V komunálnych voľbách získal takmer 3 000 hlasov. Odkaz Turčana Bystričanom

Bystrický viceprimátor dostal v komunálnych voľbách spomedzi poslaneckých kandidátov najviac hlasov. Prinášame vám jeho reakciu.

Ilustračný obrázok k článku V komunálnych voľbách získal takmer 3 000 hlasov. Odkaz Turčana Bystričanom
Foto: Martin Turčan

Bystričania si v komunálnych voľbách vybrali ľudí, ktorí ich budú zastupovať nasledujúce štyri roky. Meno primátora zostáva nezmenené, bude ním opäť Ján Nosko. Okrem hlavy radnice voľby rozhodli aj o mestských poslancoch.

Pod Urpínom si voliči vyberali 31 poslancov mestského zastupiteľstva. Volili si ich v siedmich obvodoch (Stred – mesto; Východ – Majer, Uhlisko, Senica, Šalková; Sásová – Sásová, Rudlová; Sever – Jakub, Kostiviarska, Uľanka, Podlavice, Skubín; Fončorda; Radvaň a Juh – Iliaš, Kráľová, Kremnička, Pršianska terasa, Rakytovce).

Hoci v každom obvode je iný počet voličov, my sme sa pozreli na to, ktorý poslanec získal najviac hlasov bez ohľadu na volebný obvod. Zvoleným poslancom s najvyšším počtom hlasov v Banskej Bystrici je podľa informácií zo Štatistického úradu Slovenskej republiky (ŠÚ SR) viceprimátor Martin Turčan. Turčanovi, ktorý kandidoval za volebný obvod Sásová, Rudlová, dalo hlas 2 927 Bystričanov.

„Úspech, alebo neúspech kandidáta, ktorý už pôsobil v zastupiteľstve, je vždy obrazom jeho pôsobenia v meste a je vysvedčením od obyvateľov. Preto bol výsledok pre mňa veľký prekvapením a príjemným zúčtovaním obdobia 2015 až 2018, kedy som pôsobil ako poslanec za Sásovú – Rudlovú, ale aj ako viceprimátor po boku primátora Jána Noska. Chcem sa preto veľmi pekne poďakovať všetkým za podporu a za možnosť nabrať toľko skúseností v tejto pozícii. Všetci srdcom Bystričania nám voľbami naznačili ako máme viesť mesto a hlavne, kto ich má zastupovať pre roky 2018 až 2022. Mesto má dobrý kurz a mňa to veľmi teší,“ uviedol pre Bystrica24 Turčan na margo výsledkov.

Poslancom s druhým najvyšším počtom hlasov je viceprimátor Jakub Gajdošík (2 586 hlasov) za rovnaký volebný obvod. Tretím najvolenejším poslancom je Daniel Karas za obvod Fončorda s počtom hlasov 2 365.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM