Jakub Forgács Správy

Radvanský jarmok bude bez atrakcií: Paradoxom je, že v Bystrici chýbať nebudú, FOTO

Mnohí ľudia si jarmok bez kolotočov predstaviť nedokážu. Hoci mesto tento rok nezabezpečuje atrakcie, v najbližších dňoch si ľudia predsa prídu na svoje.

Ilustračný obrázok k článku Radvanský jarmok bude bez atrakcií: Paradoxom je, že v Bystrici chýbať nebudú, FOTO
11
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Už o pár dní sa dočkáme 363. Radvanského jarmoku. Konať sa bude od 10. do 12. septembra a opäť prinesie pestrý program, ale aj dopravné obmedzenia. Obľúbené podujatia bude tento rok poznačené aj pandémiou koronavírusu.

Atrakcie pribúdajú

„Mesto Banská Bystrica v rámci 363. Radvanského jarmoku v zmysle usmernení Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) nepovoľovalo žiadne zábavné atrakcie, a ani stánky s občerstvením z dôvodu dodržania všetkých protiepidemických opatrení,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Mnohí Bystričania všal zaregistrovali, že na Hronskom predmestí v týchto dňoch pribúdajú práve kamióny s kolotočmi. Ako informuje portál sdetmi.com, „v prevádzke budú od štvrtka 9. septembra do nedele 12. septembra“, teda práve v čase Radvanského jarmoku.

Aktuality z Banskej Bystrice

Nepatria k jarmoku

„Kolotoče, ktoré sa nachádzajú na Hronskom predmestí, nie sú súčasťou tohtoročného Radvanského jarmoku. Zábavné atrakcie sú umiestnené na pozemkoch, ktorých vlastníkom je súkromná spoločnosť, preto za prevádzkovanie a dodržiavanie všetkých bezpečnostných opatrení, ako aj nariadení zo strany RÚVZ zodpovedajú majitelia. Oznamovacia povinnosť v zmysle zák. č. 96/1991 Zb. sa na technickú ľudovú zábavu nevzťahuje. Aj napriek tomu prevádzkovateľ kolotočov túto skutočnosť mestu oznámil,“ dodala Marhefková, podľa ktorej mesto nemá vedomosť o iných miestach, kde by mali kolotoče pribudnúť.

Zábery zo stavby kolotočov na Hronskom predmestí si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: V Bystrici pribúdajú kolotoče a ďalšie atrakcie
11
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM