Aktualizované Jakub Forgács Správy

Radvanský jarmok prinesie viacero obmedzení: KTORÉ cesty uzavrú a KDE nezaparkujete?

Chystáte sa na Radvanský jarmok autom? Neprehliadnite prehľad dopravných obmedzení, ktoré budú platiť v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Radvanský jarmok prinesie viacero obmedzení: KTORÉ cesty uzavrú a KDE nezaparkujete?
13
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Banská Bystrica zažije od 10. do 12. septembra už 363. Radvanský jarmok. Ten bude zameraný na včelárstvo, mágiu a ľudové liečiteľstvo. Na Námestí SNP bude toto obľúbené podujatie zamerané predovšetkým na Trh tradičných remesiel a stánky s ľudovo-umeleckými výrobkami. Vzhľadom na epidemickú situáciu mesto rozmiestnilo kultúrny program jarmoku do viacerých lokalít. Hlavným dejiskom otváracieho ceremoniálu, atraktívnych koncertov a folklórnych vystúpení sa stane areál pri Múzeu SNP. Počítať však treba aj s viacerými dopravnými obmedzeniami. Mesto o nich informovalo na svojej facebookovej stránke.

Dopravné obmedzenia počas Radvanského jarmoku

ÚPLNÉ UZÁVERY CIEST

Od piatku, 10. septembra 2021 od 6.00 hod. do nedele, 12. septembra 2021 do 17.00 hod. Kapitulská ulica od križovatky s ulicou J. Cikkera po Nám. SNP a Národná ulica od križovatky s Kuzmányho ulicou po Nám. SNP

OBMEDZENIE VJAZDU NA BAKOSSOVU ULICU

Vzhľadom na uzáveru lokality na Nám. Š. Moysesa (pri tržnici) bude Bakossova ulica zobojsmernená. Vjazd na Bakossovu ul. bude povolený obyvateľom s trvalým pobytom a návštevníkom hotela Kúria bez obmedzenia od piatku, 10. septembra 2021 od 6.00 hod. do nedele, 12. septembra 2021 do 17.00 hod.

OBMEDZENIE VJAZDU DO PEŠEJ ZÓNY – LAZOVNÁ, DOLNÁ A NÁRODNÁ ULICA + NÁMESTIE SNP

V Lazovnej ulici, Dolnej ulici, na Nám. SNP a v Národnej ulici budú platiť čiastočné obmedzenia pre držiteľov oprávnení na vjazd vozidla do pešej zóny od piatku, 10. septembra 2021 od 6.00 hod. do nedele, 12. septembra 2021 do 17.00 hod.

VYLÚČENIE PARKOVANIA NA PARKOVACÍCH MIESTACH

Bude platiť na Nám. Š. Moysesa pod tržnicou a pod Barbakanom, v Kapitulskej ulici od križovatky J. Cikkera po Nám. SNP, na Kollárovej ulici pod cintorínom a na Bakossovej ulici od začiatku súčasnej jednosmernej cesty od piatku 10. septembra 2021 od 6.00 hod. do nedele 12. septembra 2021 do 17.00 hod.

VYLÚČENIE PARKOVANIA TAISLUŽIEB NA PARKOVACÍCH MIESTACH

V Kapitulskej ulici pod Nám. SNP v dňoch od 10. septembra 2021 do 12. septembra 2021 a zabezpečenie parkovania taxislužby v Kapitulskej ulici pri budove SSD. Dočasné parkoviská budú označené prenosným dopravným značením.

Zmena v avizovanom programe

V piatok, 10. septembra sa namiesto koncertu skupiny Para o 21.00 hod. v areáli Múzea SNP uskutoční vystúpenie profesionálneho umeleckého telesa Puľs. Plánované podujatie Pary sa presúva na sobotu, 11. septembra o 20.00 hod., tak isto na hlavnom pódiu pri Pamätníku SNP. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marehefková.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z posledného Radvanského jarmoku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: 362 Radvanský jarmok zachytený na fotkách
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM