Jakub Forgács Správy

Priebeh štrajku na bystrických školách: AKTUÁLNE správy zo základiek či priemyslovky

Štrajk učiteľov pokračuje už druhý deň aj na školách v Banskej Bystrici. Zisťovali sme preto, aká je aktuálna situáciách na základných a stredných školách.

Ilustračný obrázok k článku Priebeh štrajku na bystrických školách: AKTUÁLNE správy zo základiek či priemyslovky
Zdroj: TASR

Mnohé školy v našom meste zostali aj v utorok zatvorené. Učitelia pokračovali v štrajku a urobili tak radosť školákom, ale aj vrásky na tvárach rodičov. My sme opäť monitorovali, aká je situácia na známych banskobystrických školách.

„Do štrajku je zapojených 27 zo 40 učiteľov, medzi ktorými sú však aj takí, ktorí majú napríklad iba dvojhodinový úväzok. Škola je zatvorená,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 Jarmila Buková, riaditeľka ZŠ Trieda SNP si slovami, že však stále prebieha lyžiarsky výcvik pre 70 žiakov, ktorý bol dopredu naplánovaný, ten nerušili.

„Pre deti nefunguje ani školský klub detí či školská jedáleň, všetko je zatvorené. Ďalšie informácie nemám, pretože všetko závisí od rozhodnutia dotyčných učiteľov,“ dodala riaditeľka

Zo Základnej školy Radvanská štrajkuje 35 zo 44 učiteľov školy. „To, ako dlho budeme štrajkovať, závisí od toho, ako sa k tomu postaví náš pán minister, ako politik. Či si dokončí svoju prácu,“ povedal v utorok doobeda Miloš Medveď, učiteľ školy zo štrajkového výboru. Ako spomenul, na škole sa tak zatiaľ vôbec nevylučuje.

V Strednej priemyselnej škole Jozefa Murgaša momentálne už učitelia neštrajkujú. „V štrajku bolo iba v pondelok 42 z 50 učiteľov. Všetci učitelia sa vrátili. Nikto sa nehlásil, že by pokračoval ďalej, a tak vyučovanie prebieha v bežnom režime,“ uviedol pre náš portál Kamil Kordík, riaditeľ SPŠ Jozefa Murgaša.

Čítajte tiež:

Aktuálne INFO o štrajku učiteľov z bystrických škôl: Ako to vyzerá na známej základke, Tajáku či GASku?

Padlo rozhodnutie o termíne zápisov do bystrických škôl: Rodičia, pozrite si presný dátum a čas

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM